Köszöntjük az Időseket!

2015. október 1-jén az idősek világnapja alkalmából reflektorfénybe kerülnek a hatvan évnél idősebbek – hazánkban hagyományosan ez az a korhatár, ahonnan az időskort számoljuk – ezen a napon őket ünnepeljük.

Királyegyházán 2015. szeptember 26-án hívtuk vendégségbe az időskorú lakosságot, a felújított kultúrházba a tiszteletükre szervezett ünnepségre. Szerettük volna ezen a napon a kis jelképes műsorral és vendéglátással, valamint az apró ajándékkal viszonozni azt a sok-sok szeretetet, törődést, kedvességet, amit a településen élő fiatalabb korosztály tagjai élvezhetnek az idősek tevékenységei által. Nagy öröm, hogy Királyegyházán csaknem tíz éve működik már a nyugdíjas klub, melynek tagjai minden települési, iskolai rendezvényen hallatlan segítőkészségről tesznek tanúbizonyságot. A sportnapra bográcsban pörköltet főznek, a gyereknapon sütik a palacsintát, lángossal várják a vendégeket a falunapra, máskor énekelnek, műsorral készülnek, aztán tojást festeni, hímezni tanítják a gyerekeket, vagy éppen mesét mondanak, olvasnak nekik. Mindig lehet rájuk számítani!

A szeretetért szeretetet adunk. A sok segítségért hálásak vagyunk. Hálánkat és köszönetünket fogadják most az Idősek, akik követendő jó példát mutatnak a közösségi összetartozás, az egymásért cselekvés, a törődés, a gondoskodás megvalósításával.