Megnyitja kapuit a művelődési ház

Szabó Zsófia vagyok, 2015. szeptember 1-jétől dolgozom Királyegyházán művelődésszervezőként. Tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetem sportkommunikátor, később magyar és néprajz szakán végeztem, utóbbin az irodalomtudomány és a kulturális antropológia volt a szakterületem.

A néprajz szaknak köszönhetően rálátásom van a népi életmód, a hagyományok, a különböző kulturális sajátosságok tanulmányozásában. Célom és egyben feladatom is a helyi közművelődést szervezni, építeni és fejleszteni. Úgy gondolom, hogy a helyi és a kistérségi kapcsolatok építése, ápolása nagyon fontos. Ezeket különböző rendezvények által lehet biztosítani, pl.: közös falunap, vásárok, ismeretterjesztő és kulturális előadások stb. Kiemelten fontosnak tartom a helyi hagyományőrző közösségeket, illetve a kisebbségi kulturális kapcsolatokat támogatni, korosztályos rendezvényeket szervezni: gyermeknapot, idősek napját megünnepelni, játszóházakat rendezni. Munkám során figyelmet fordítok a civil kapcsolatok gondozására, fejlesztésre. Úgy gondolom, lényeges az együttműködés a helyi autonóm szervezetekkel, ugyanis egymást kölcsönösen tudnánk segíteni. A művelődési házban már működnek speciális programok: gyógytorna, kick-box edzés, KRESZ elméleti oktatás. Tervezzük egy új teleház létrehozását a helyieknek, ennek elsősorban az információáramoltatás a célja, gondolunk itt az interneten való munkahelykeresésre, tananyagok elérésére, a hétköznapi életvitelt elősegítő hasznos dolgokra. Előadásokat fogunk tartani egészségmegőrzés, drogprevenció és több különböző kulturális témában is.

 

Első új kezdeményezésünk a főzőklub indítása, melynek ötletgazdája Kósáné Toplak Éva. Várjuk asszonyok, lányok és persze férfiak jelentkezését is. 2015. szeptember 15-én, 17.00 órakor a művelődési házban lesz az első kötetlen beszélgetés, ahol megbeszélhetjük a célokat és ötleteket cserélhetünk. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

 

A jövőben rendszeresen hírt adunk a Helyzet hasábjain és a település honlapján a tervezett és megvalósult programokról, a későbbiek során kialakított nyitva tartásról, és folyamatosan várjuk az ötleteket, igényeket a közösségi élet fejlesztése érdekében.

 

A jó együttműködés reményében első ízben 2015. szeptember 15-én 15.00 órától 17.00 óráig várom a kedves érdeklődőket és javaslattevőket a művelődési ház működésével és a közösségi programok szervezésével kapcsolatosan.