Cél a világbajnoki cím

Egyre többen ismerkedünk meg Kanalas Róbert (23) nevével, aki szerényen éldegél kis családjával Királyegyházán, miközben hol Budapesten, hol Kanadában vesz részt profi világbajnoki bokszmeccseken. Ismerősei, baráti köre hívta fel rá a figyelmünket néhány hónappal ezelőtt, azóta igyekszünk támogatni sportbeli pályafutását.

– Mikor kezdtél bokszolni, miért épp ezt a sportágat választottad?

– Óvodás korom óta bokszolok. Édesapám vitt le először az edzőterembe, ő választotta számomra ezt a sportágat.

– Tartozol-e valamilyen egyesülethez?

– Amatőrben a PVSK-nál edzettem nagyon sokáig, majd átigazoltam a PKSE csapatába, és amikor az a klub megszűnt, akkor döntöttem úgy, hogy kipróbálom a profi világot. Most a GENTLEMEN FIGHT CLUB profi egyesülethez vagyok leigazolva, Petrányi Zoltán a promoterem, aki segít a meccseim szervezésében.

– Melyek a legnagyobb sikereid?

– Ifi EB 2., hely, VB 5-6. helyezés, többszörös korosztályos és felnőtt magyar bajnoki címem is van. Profiban magyar és WBF nemzetközi bajnok vagyok.

– Vannak-e nehézségeid, problémáid a sport terén?

– A legnagyobb nehézség számomra az, hogy az edzőpartnerek hiánya miatt rendszertelen a felkészülésem. Nincsen állandó edzőm sem, akivel készülni tudnék, és így többnyire magamnak kell megoldanom a teljes felkészülésem. Köszönöm a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriumának, hogy segítik a mérkőzések előtt az utazásomat Budapestre, és nagy segítség volt, hogy Plaki Jánosné Erzsi néni, és Grím Feri bácsi minden mérkőzésemre elengedtek. Mindenkinek köszönöm szépen az eddigi segítséget!

– Mi a célod, mit szeretnél elérni?

– A célom az, hogy egy nagy világszervezetnél profi világbajnok legyek!