Polgárőrök kirándulása

A Királyegyházai Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2016 szeptemberében családi kiránduláson vett részt Csokonyavisontán. Már nagyon vártuk ezt a kirándulást, mivel egy éve is oda szeretettünk volna utazni, akkor nem sikerült, most azonban a Közalapítványnak köszönhetően megvalósítottuk a tervet.

Egy szombat reggel a falubusszal, a Közalapítvány buszával és saját személyautókkal indultunk a kirándulásra. Mire megérkeztünk, már vártak bennünket a Korona Panzióban és a Korona Apartmanházban. Mivel 31 fővel indultunk, két helyre kellett bennünket elszállásolni, de gond nélkül megoldották ottlétünket. Nagyon szép időnk volt, ezt kihasználva fürödtünk, sétáltunk, pihentünk. A társalgóban körbeülve, polgármesterünkkel együtt beszélgethettünk, aki szintén polgárőr, ő is nagyon örült ennek a lehetőségnek. Sajnos nem telt el esemény nélkül a fürdőzés. Egyik polgárőrünk a sportmedencében rosszul lett, kis híján vízbe fulladt. Két másik polgárőrünk, Bezdán Dániel és Németh András, ahogy észrevették a bajbajutott társukat, azonnal a segítségére siettek. Értesítették az ügyeletes orvost és a mentőt is, de saját felelősségére nem ment kórházba, mivel jól érezte magát.

       

   

Majd elérkezett az este, zenés vacsora kicsiknek, nagyoknak! A szomszédos étterem jóvoltából este tűzijátékot is láthattunk. Másnap egy közös reggeli után az üdülőtelepen tettünk egy nagy sétát. Délután többen ismét elmentünk fürdőzni, de most már csak a lubickolást élvezhettük, minden esemény nélkül. Sajnos, nagyon hamar elmúlt ez a két nap, örülünk annak, hogy egyesületünk ilyen lehetőséget kapott, így polgárőreink ismét érezhették, hogy munkájuk nem hiábavaló.

Köszönetet szeretnénk mondani Konyári Tímeának, a kuratórium tagjainak, Grím Ferenc Polgármester Úrnak és a képviselőknek, hogy lehetővé tették számunkra ezt az élményt!