A Lovas Klub is ünnepelt

A Lovas Klub számára is megkezdődött az új év. Március elején kaptunk egy felkérést nemzeti ünnepünk, március 15-e méltó megünnepléséhez. Tagjaink mindjárt nagy lelkesedéssel, és jobbnál jobb ötletekkel el is kezdték a készülődést. Ennek eredményét a falu apraja-nagyja meg is láthatta.

 

Az ünnep délelőttjén, tíz órakor elsütöttük az ágyút, s elindult a menet: élén lovasainkkal, mögöttük pedig az iskolások által feldíszített hintóval, lovas kocsikkal, valamint mobil hangosítással. A felvonulók sorát ezúttal is polgárőreink zárták, vigyázva a felvonulás biztonságára. Menetelés közben huszárunk és a huszárlányok kokárdát, kis zászlókat, virágokat osztottak szét a falu lakói között. A visszajelzések azt igazolják számunkra, hogy március 15-e még mindig a Magyarok legszebb ünnepe.

 

 

   

 

   

 

Számunkra ezzel nem ért véget a nap, este nyolc órakor kezdetét vette a bálunk, melyet az általános iskola aulájában tartottunk meg. Igen nagy volt az érdeklődés, így a szervezés is sok plusz munkát és erőfeszítést kívánt. Az elnök, Mihálovics Gábor megnyitó beszéde után megnézhettek a résztvevők egy képes összeállítást a Királyi Lovas Klub elmúlt másfél évének legszebb pillanataiból, amit Mihálovics Rómeó, Mihálovics Márkó készítettek a számunkra. Mindezek után jöhetett a talpalávaló, amiről a Gigantic együttes gondoskodott. Nagy figyelem vette körül a tombolahúzást, hiszen a fődíj egy póniló volt, ami az est folyamán gazdára is talált Hollósi Richárd személyében. Ezúton még egyszer gratulálunk hozzá.

 

A szervezők nevében remélem, mindenki jól érezte magát, és jövőre is eljön közénk!

 

Köszönetet szeretnék mondani a sok felajánlásért: Gyenis Istvánnak és családjának, Göndör Lászlónak, Hollósi Richárdnak és családjának, Hollósi Mercédesznek, a Kósa családnak, a Gerdei Lovas Egyesületnek, Götz Gábornak, Mihálovics Gábornak és családjának. Valamint nem utolsó sorban köszönjük Palkó Ottónak, hogy évről évre biztosítja a helyszínt a számunkra. Külön köszönet a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriumának a támogatásáért.