Színházba járunk

Január hónapban több alkalmuk is nyílt a királyegyházaiaknak kisebb csoportokban színházi előadásokra látogatni. Két különböző projekt keretében szerveződtek a színházlátogatások.

Egyrészt a Királyegyháza Római Katolikus Plébánia szervezésében a TÁMOP 5.5.1 program keretében a drámapedagógiai tréning szervezői, segítői és résztvevői tekinthették meg a 39 lépcsőfok és A doktor úr című darabokat. Másrészt a királyegyházi iskola tanulói az Indul a bakterház és az Óz, a nagy varázsló című előadásokra juthattak el. A gyerekek számára a színházjegyeket az iskola – egy nyertes pályázatnak köszönhetően – és a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány – a LAFARGE Cement Kft. támogatásának segítségével – közösen vásárolta. A tanulók számára az Önkormányzat biztosított bérelt autóbuszt mindkét alkalommal.

   

Az iskolások még két alkalommal mennek ebben az évadban színházba: február 10-én a Padlást tekinthetik meg a felső tagozatosok, később pedig A kőszívű ember fiai című darabot nézi meg a hetedik osztály. Tervezünk egy színházlátogatást a felnőtt lakosság számára még a tavasszal, arra a darabra, melyre a legtöbb igény érkezik. Érdeklődni és az igényeket jelezni a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriumának tagjainál lehet (Fata Gáborné, Varga Józsefné, Konyári Tímea).