Már a következő tanévre készülünk

Rendhagyó időpontban és szokatlan helyszínen zártuk a 2010/2011-es tanévet június 4-én az óvoda udvarán. Mindkét szokatlan körülménynek ugyanaz az oka, az iskola új szárnyának építése, amely tavaly ősszel kezdődött, most pedig a befejezéshez közeledik. 

 

Csak a tanévzáró után vehette kezdetét a régi épület belső felújítása, ami olyan munkálatokat is magában foglal, amelyeket balesetveszélyességük és erős szennyező hatásuk miatt nem lehet gyermekek jelenlétében végezni. Ezért került sor – főigazgatói engedéllyel – a tanév megrövidítésére, amelyet a törvény is megenged. Egy évzáró mindig ünnep. Az ünnepek pedig alkalmat adnak arra, hogy egy percre megálljunk, visszatekintsünk az elmúlt időszakra és értékeljük azt, hiszen a kiosztásra került bizonyítványok hű képet adnak tanulmányi teljesítményekről. Valamennyien együtt örülünk a sikereknek, a kudarcokból pedig mindannyian tanulunk. A sikerhez vezető út nem könnyű, de – mint az élet bármely más területén – itt is csak kitartó, következetes munka hozhatja meg gyümölcsét.Azon dolgoztunk, hogy tanulóink belássák: eredményt elérni csak folyamatos, kitartó munkával lehet. Hisszük, hogy nem a ráhagyás, mindent megengedés a célravezető módszer, a hatékony tanulás elengedhetetlen feltétele a rend, a fegyelem. Minden tanév egyre nehezebb akadály, és csak az dőlhet hátra a jól végzett munka örömével, aki sikeresen túljutott rajta. Az idén 12 nyolcadikos diákunk ballagott, közülük kilencen folytatják tanulmányaikat érettségit adó középiskolában. Reméljük, megállják a helyüket, sok sikert kívánunk!Tanulóink közül néhányan egészen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, nemcsak kitűnőre teljesítették a tantervi követelményeket, de magatartásukkal, közösségi tevékenységeikkel, szereplésekkel példát mutattak társaiknak. Mindezért nevelőtestületi dicséretben részesültek: Gyuró Brigitta 4. osztályos, Lucza Virág 6. osztályos, Balogh Emese és Viljevácz Valentin 7. osztályos tanulók. A bizonyítványban kitűnő eredménnyel jelzett tantárgyi dicséretben 35 tanuló részesült egy vagy több tárgyból. Évismétlésre egyelőre még senkit sem utasítottunk az idén, de öt tanulónak kell javítóvizsgát tenni egy, kettő vagy három tantárgyból. Közülük ketten a 250 órát meghaladó hiányzás miatti osztályozó vizsgán nem tudták teljesíteni a tantervi követelmények minimumát. A TÁMOP 3.1.4 nyertes pályázatunk fenntartási szakaszában tart, ennek megfelelően folytatjuk a kompetencia alapú oktatást, a moduláris és a képességfejlesztő programokat, projekteket, témaheteket.

Mint látható, az iskola új szárnya szinte teljesen elkészült, a bútorok folyamatosan érkeznek. A nyár csak a gyerekeknek fog gondtalan pihenéssel telni: kollégáim és én magam is azon fogunk fáradozni, hogy szeptemberben a megújult iskolában zavartalanul kezdődhessen az új, 2011-12-es tanév. Addig azonban minden tanítványunknak jó egészséget, balesetmentes nyarat, tartalmas időtöltést és feltöltődést kívánok!