Királyegyháza a legjobbak között

A királyegyházai női amatőr kézilabdacsapat meglepetésünkre nagyon szép eredménnyel és nagy örömmel zárta az idei strandkézilabda szezont. Bár a felkészüléshez szükséges feltételek nem voltak adottak a csapat számára, mégis reményekkel indultunk neki az idei strandkézilabda tornáknak.

 

Első megmérettetésünk Balatonszárszón volt. A csapatot személyesen a szárszói polgármester úr fogadta. A torna megnyitóján megköszönte, hogy elfogadtuk a meghívást és hogy ilyen messziről eljöttünk a kupára. A tizenkét csapat között a „Királyi csipet-csapat” a negyedik helyezést érte el. Az oklevél és az ajándék átadása után a polgármester úr meghívott minket a jövő évi kupára is. A jó eredményen felbuzdulva beneveztünk az ország legnagyobb nemzetközi kvalifikációs bajnokságára Balatonakarattyára.

 

Itt már nagyon erős volt a mezőny,  de tudtunk meglepetést szerezni: a dabasi bajnokokat megvertük. Ez arra volt elég, hogy a 25 csapatból a középmezőnyben végezzünk. Elkeseredve érkeztünk haza, de Grím Ferenc polgármester úr szavai újra reményt adtak nekünk: "Ne adjátok fel, menni és csinálni kell tovább, mert ez is szép eredmény egy ilyen kis csapattól!" Megfogadva  a tanácsát elindultunk a nyár utolsó Nagyatádon megrendezett kvalifikációs tornáján. És milyen jól tettük! Csapatunk Nagyatádon a negyedik helyet szerezte meg, ezzel bejutottunk a Borsodi Strandkézilabda Nemzeti Országos Döntőjébe,  mivel az előttünk végző csapatok már korábban kvalifikálták magukat.

 

Boldogan készültünk a nagy megmérettetésre, mivel  Baranyából ilyen kis falu még soha nem képviseltette magát az olyan nagyvárosi csapatok között, mint például: Győr, Veszprém, Budapest, Debrecen, Tatabánya, Tököl, Dabas. Itt már éreztük, mindegy milyen helyezést  érünk el, az is nagy eredmény, hogy a kis királyegyházai csipet-csapat az ország legjobb csapatai között van regisztrálva! Csodálatos érzés! Lehet, hogy valakinek semmi, de nekünk: minden! Mi csapattagok büszkeséggel  viseljük a Királyegyháza feliratú mezt, mert tudjuk, hogy e névvel  már az ország legjobbjai között vagyunk nyilvántartva. Szívvel, lélekkel harcolva  a nagyok ellen,  ez a kis  csapat büszke arra, hogy az ország 12. legjobb csapata lett.

 

Szeretnénk jövőre hasonló vagy még nagyobb sikereket elérni kis falunk számára! Szeretnénk a fiataloknak példát mutatni, és ösztönözni őket arra, hogy sportolni érdemes és sosem késő elkezdeni!

Köszönjük a bizalmat és a támogatást a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány elnökének, a Kuratórium tagjainak, a Királyegyházai Önkormányzat Képviselőtestületének, Grím Ferenc polgármester úrnak és minden kedves királyegyházai lakosnak, akik együtt szurkoltak a csapatért!