Virágvasárnapi játszóház és ITB koncert

Március 24-én a délutáni órákban húsvétváró játszóházat szervezett a Királyegyházai Római Katolikus Plébánia a „Családi közösségi programok és szolgáltatások fejlesztése” című projekt keretében a Királyegyházai Iskolában. A program létrejöttét az iskola pedagógusai és a nyugdíjas klub tagjai segítették a gyakorlatban azzal, hogy különböző húsvéti dekorációkat, ajándéktárgyakat készítettek az érdeklődőkkel közösen.

Ki-ki hazavihette az általa alkotott ajtódíszt, hímzett terítőt vagy más ajándéktárgyat. 16 órai kezdettel az emeleti zsibongóban hallgathattuk meg az ITB együttes (Istenem Tebenned Bízom – vagy másik jelentése szerint: Iváncsits Tamás és Barátai) virágvasárnapi koncertjét. Az együttes hat tagja közül csak négyen tudtak eljönni (Iváncsits Tamás, Major András, Käsz Katalin és Käsz András), de úgy gondolom, hogy így is a maximumot nyújtották a jelenlévők számára.

       

A koncertet a "Szentlélek jöjj el!" kezdetű zenés darabjukkal kezdték, majd elénekelték  az együttes hivatalos indulóját, az ITB indulót. Ezután Tamás arról beszélt nekünk, hogy milyen fontos számukra a magyarságtudat, ezért is komponálták meg és adták elő a "Magyarország" című művet harmadik darabként. Ezt követte a "Hitvallás", majd a "Kilenc hónap", amelyről nem nehéz kitalálni, hogy az Édesanyákról és az ő "áldott állapotukról" szólt. Bibliai történetek is megzenésítésre kerültek, mint például "Az elveszett bárány". Ezt követte az "Isten szava", majd egy dal, amely kifejezetten a kamaszoknak szólt a "Kamasz Blues". (Ebben azt kéri a szerző a fiataloktól, hogy ne válasszák a drogokat és a rossz megoldásokat, nehogy így eltékozolják az életüket). A szerző korábbi rockoperáiból (pl. Péter és Néró; A jó pásztor) is hallhattunk betétdalokat, mégpedig az "Összegyűltünk dicsérni" és a "Hitvallásunk egyszerű" kezdetűeket. A "Szombat délután" egy szombat délutáni Bibliaolvasásról szól és az abban talált gyönyörű zsoltárról.

   

   

Az együttes egyik nagy "kincse" Szent Pál Szeretethimnusza, amelyet gyönyörűen hangszereltek és adtak elő nekünk. "Az Olajfák hegyén" kezdetű mű Jézus passiójának kezdetét mutatja be, mégpedig úgy, ahogyan azt Jézus magányosan, vért izzadva, félve a haláltól, az Atya akaratába belenyugodva éli át. A "Jöjj az életembe" kezdetű ének kottáit kiosztották a megjelenteknek és "megénekeltették" őket, ami annyira jól sikerült, hogy még az együttes vezetője is elismeréssel szólt arról, hogy milyen bátran énekelt mindenki, főleg a gyerekek. A "Kiáltás" című darab egy 3 éves, lebénult, kórházban fekvő kislány tragédiáját és a gyógyulásában való hitet énekelte meg, majd következett az utolsó szám a "Te vagy az út" kezdettel. Mivel annyira jól sikerült a koncert, hogy "ráadást" is kértünk, ezért a "Dicsőség az Atyának" kezdetű művel zárta le az ITB együttes az ünnepi műsort.

 

 

Végezetül szeretném megköszönni a zenekarnak, hogy eljöttek hozzánk, és egy valóban mély, lelki élménnyel "töltöttek fel" bennünket! Az együttesről további információkat a http://www.ivancsitstamas.hu/ oldalon találhatnak az érdeklődők.