A Polgárőrség 2012. évi beszámolója

Rövid beszámolónkkal szeretnénk bemutatni a kedves Olvasóknak a Királyegyházai Polgárőrség tevékenységét.

2012 januárjában a nagy tél bőven adott munkát. A Polgárőrség tagjai közös erővel megtisztították az utakat, járdákat, ahol az idősebb lakók már nem tudták ezt megtenni. Rendszeresen látogattuk a hideg időben az egyedül élőket. Februárban megtartottuk az első batyus bálunkat, ami igen jól sikerült. Egy kis kikapcsolódás után viszont újra folytatódott a munka. Tavasztól elég sűrű lett a program. Megkezdődtek a vas- és fémlopások, elindult a bűnözés. Egy adag vasat sikerült is megtalálni, és a tulajdonosának visszaszolgáltatni. Ráérő fiatalok is adtak bőven munkát, randalíroztak a buszmegállóban, tornateremben, utcán, közlekedési táblákat szedtek ki, fahidakat rongáltak, polgárőröket fenyegettek és támadtak meg.A rendőrséggel együttműködve sikerült megfékezni az indulatokat, visszaszorítani a bűnözést.Ez nagyon sok és kitartó munkájába került a kis csapatunknakTársadalmi munkából jelesre vizsgázott egy kisebb csoport, akik egy teljesen egyedülálló idős néninél bevezették a vizet és a szennyvizet, hogy a tél beálltakor ez ne okozzon gondot.Községünkben minden rendezvényen jelen voltunk. Ilyen volt:

– a falunap előtti napon a lovas felvonulás, a falunap kihirdetése,

– a falunap, ahol a biztosításon kívül, szalmabábukat díszítettünk, versenyeket szerveztünk,

– a Királyegyháza Római Katolikus Plébánia által rendezett Egészségnap,

– a nyíltnap biztosítása a Cementgyárban,

– Márton napi felvonulás lámpásokkal Sumony, Csobokapuszta és Királyegyháza területén,

– december 5-én este a Mikulás is eljött a Polgárőrség szervezésében,

 

– december 6-án Mikulásunk az óvodásokat és a kisiskolásokat is meglátogatta, ahol az ovisok csomagot is kaptak a Polgárőrség nevében.

 

December végén megtartottuk az évzáró ünnepségünket, ahol minden tagnak ajándékkal, műsorral kedveskedtünk. Az ünnepségen részt vettek a Szentlőrinci Zeneiskola diákjai, fúvós hangszereiken kis koncertet rögtönöztek, óvodásaink pedig nagyon szép műsorral köszöntöttek minden polgárőrt. Anyagilag segítséget a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítványtól és az Önkormányzattól kaptunk, amiből finanszírozni tudtuk az autó műszaki vizsgáztatását, irodai felszerelések bővítését, a ruházat kiegészítését és a további működésünket. Bízunk abban, hogy az idei év is olyan eredményes lesz, mint a tavalyi! Ezúton is szeretnénk megköszönni az anyagi támogatásokat és a bizalmat!

 

Köszönjük minden Polgárőrnek az egész évi munkáját!