Bajnok: Királyegyháza!

Július 2-án a szentlőrinci Anna Bárban megrendezett ünnepség keretében vehette át a Baranya megyei III. osztályú Labdarúgó Bajnokság Szöllősi csoportjának I. helyezéséért járó kupát a Királyegyháza SE futballcsapata. Az ünnepségen a Baranya Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségének tagjai közül többen is részt vettek, a kupát Georgiou Grigorisztól, a BMLASZ elnökétől Szolga Gorán vette át a csapat nevében.

Georgiou Grigorisz telefonos beszélgetésben válaszolt néhány kérdésemre:

–          Ismeri-e a királyegyházi futballcsapatot, látta-e őket játszani?

–          A csapatot nem ismerem, összesen egyszer láttam őket játszani, de az edzőt, dr. Valkai Istvánt nagyon jól ismerem.

–          Mit gondol, minek köszönhető az első helyezés a 2009-2010-es bajnoki szezonban?

–          Az a véleményem, hogy az edző nagyon jól összeállította a csapatát, az ő tevékenysége meghatározó volt az eredmény elérésében.

–          A következő szezont már a Megye II. osztály Czibulka csoportjában kezdi a Királyegyháza. Vajon milyen esélyekkel indulunk a felsőbb osztályban?

–          Ez egy nagyon jó csapat, azt gondolom, meg fogják állni a helyüket a Megye II. – ben is. Véleményem szerint esélyük van a középmezőnyben végezni.

–          Az elnökké választása után Ön azt nyilatkozta, hogy szeretne javítani a kisebb csapatok helyzetén. Milyen módon kívánja ezt megvalósítani?

–      Elsősorban a költségeket szeretném minimalizálni, hogy minél kevesebb kiadásuk legyen a csapatoknak. Az első lépést már meg is tettük ennek érdekében, hiszen a nevezési díjakat negyven százalékkal csökkentettük. Szeretném csökkenteni a bírói díjakat is, valamint a pályafelújításokhoz, az öltözők rekonstrukciójához is szeretnék segítséget nyújtani a pályázatok figyelésével, illetve pályázatírók rendelkezésre bocsátásával. Az edzői munka minőségét is szeretném fejleszteni nagyobb hangsúlyt fektetve a továbbképzésekre, melyeket a szünetekben szeretnék megvalósítani. Úgy gondolom, hogy neves, tapasztalt edzőket kérek fel oktatások, előadások tartására. Az Edzői Bizottság az elmúlt években inkább csak névleg működött, most azonban szeretném aktivizálni, legalább kéthavonta összejövetelekre, tanácskozásokra hívni az edzőket.


Dr. Valkai István a Királyegyháza SE futballcsapatának edzője:

–       Georgiou Grigorisz mindig megfontoltabb és higgadtabb volt nálam, annak ellenére, hogy ő dél-európai származású, én keményebben fogalmaznék: meg akarjuk nyerni a Megye II. osztály bajnokságot a 2010-2011. évi szezonban a Czibulka csoportban. A játékos keretben lesz változás: Csomós László és Varga László Bükkösdre igazolt és Löcher Dénes is távozott. Gellner József Bodáról érkezett hozzánk, tervezzük Király Tamás átigazolását Hosszúhetényből (ő a cementgyárban kapott munkát), még nem biztos Papes Gábor, Vágner Csaba és Gellner Gábor érkezése. A felkészülés július 21-én veszi kezdetét, részt veszünk a szentlőrinci Anna Kupán, majd Magyarhertelenden, Kétújfalun és Drávafokon játszunk edzőmérkőzéseket.