Kezdődik az iskola felújítása

A ballagás napja ünnep, megható ünnep a távozók és a maradók számára egyaránt. Jó felidézni, hogy a most ballagó diákok nemrégiben még csak ismerkedtek egymással, az iskolával, próbára tették tanítóik, tanáraik türelmét, megértését, szigorát.

Gondolom a búcsúzó diákoknak minden teremhez, folyosóhoz, az iskola minden részéhez fűződik egy-egy szép emlékük, az itt eltöltött évek összekötnek minket, és mindannyiunkban nyomot hagynak. A nyolc év alatt együtt örültünk minden sikernek és átéreztük a kudarcok okozta fájdalmat, bánatot is. Azt hiszem, kevés szebb ajándék lehet egy szülőnek, mint látni felnőni gyermekét, látni azt, hogy eljutott valahova, és tudni azt, hogy mindaz a sok szeretet, odaadás, szigorúság nem volt hiábavaló, megérte. Kívánom, hogy diákjaink, a mi büszkeségeink megállják helyüket további életük során. A 2009-2010-es tanévben is folyamatos, kitartó munkával dolgoztunk azon, hogy tanulóink minél jobb eredményeket érjenek el. Kitűnő tanulóink közül nevelőtestületi dicséretben részesítettük a legkiemelkedőbben teljesítőket, őket név szerint is felsorolom: Tóth László (2. osztály), Gyuró Brigitta (3. osztály), Maczkó Xavér (4. osztály), Lucza Virág (5. osztály) és Balogh Emese (6. osztály). További könyvjutalmakkal ajándékoztuk meg tanulóinkat kitűnő tanulmányi munkájukért, közösségi vagy sporttevékenységükért, szorgalmukért, példamutató magatartásukért. Kollégáimmal együtt továbbra is azon leszünk, azon munkálkodunk, hogy a ránk bízott gyerekekből a bennük rejlő értékeket – nyesegetve a vadhajtásokat – minél nagyobb sikerrel és eredménnyel hozzuk felszínre. Törekszünk arra, hogy az oktatásban – nevelésben résztvevő hármas: a tanító, a szülő és a tanuló, az utóbbi érdekében fogjon össze, megkeresve minden lehetőséget, ami segítheti a gyermek minél magasabb szintű fejlesztését, hogy végül minden gyermek boldog emberré válhasson.

Iskolánk jelentős változásokon megy keresztül a tartalmi, szakmai megújuláson kívül külsőségeiben, az épületében is felújítás bővítés következik. Többször hírt adtunk már róla, a DDOP pályázatán nyert mintegy százmilliós beruházás hamarosan kezdetét veszi. Már a nyáron elkezdődik a meglévő épület teljes felújítása, a tetőszerkezet cseréje, nyílászárók cseréje, parkettázás az emeleti termekben, új burkolat a zsibongóban, a földszinten nagyobb közösségi tér kialakítása, majd a későbbiekben kerül sor a bővítésre, az új épületszárny felépítésére. A látványterveket már Önök is láthatták a Helyzet korábbi számaiban. Az építkezés hivatalos megkezdésének jelképeként már a tanévzáró ünnepségen átvette Grím Ferenc polgármester dr. Győrvári Márktól a Szentlőrinci Kistérség elnökétől az emléktáblát, melyet az iskolában el kell helyezni, ezzel mutatva, hogy a támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) biztosítja a megvalósításhoz.

 

A cikk folytatását lásd itt!