A Sumonyi CKÖ hírei

Október 1-jén, az idén immár másodszor rendezett családi estet a Sumonyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat. Ezúttal is nagyon jól sikerült a rendezvény, köszönhetően az emberek magatartásának. A településen köztudottan nem túl jól sikerült falunap után nagyon sok munkával, szervezéssel lehetett csak elérni, hogy mindenki jól érezze magát.

A meghívott családok visszajelzéseiből tudjuk, hogy igenis szükségük van olyan szórakozásra, ahol zártkörű rendezvényen, családias hangulatban, ilyen jól érezhetik magukat. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a támogatásért a Sumonyi Halastó vezetőségének, továbbá a sumonyi Vegyesbolt vezetőjének, Végh Anikónak, Sumony település Képviselő-testületének, Bagó Norbertnek, Torma Lászlónénak, Barhács Jánosnak és Szabó Lajosnak.

 

       

 

Véradást idén már harmadszor rendezett a Sumonyi CKÖ Képviselő-testülete Orsós László elnök vezetésével. Ezúttal, október 8-án közel harminc fő jelentkezett véradásra. A véradóknak a Magyar Vöröskereszt szervezete a szokásos ötszáz forintos vásárlási utalványon kívül még ajándéktárggyal is kedveskedett. A CKÖ még vendéglátással is készült, halászlét főztünk és sörrel kínáltuk az önkéntes véradókat. Füredi Béláné a Magyar Vöröskereszt Szigetvári Kirendeltségének vezetője elmondta, hogy szeretne még az idén további ajándékokat is kiosztani a településen, erre keresi a lehetőségeket.

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy Sumonyban megalakult a helyi Vöröskereszt Alapszervezet, melynek elnöke dr. Valkai István János, titkára pedig Torma Lászlóné. A szervezet fő célja a lakosság segítése többek között élelmiszer- és ruhaadományokkal, valamint rendkívüli esetekben, például természeti károk (árvíz, tűz, stb.) esetén.