Falunap az egészségért

Favágó verseny, fogathajtás, helyi csoportok és vendég művészek fellépése, valamint egészséggel kapcsolatos programok jellemezték az idei falunapot Királyegyházán, augusztus 27-én. Ezen a napon került sor a felújított és új szárnnyal kibővített iskolaépület és a szintén felújított orvosi rendelő avatására, valamint a szennyvízberuházás projektzárására.

 

Aki kíváncsi volt a vérzsír, vércukor értékeire, már reggel nyolc órakor jelentkezhetett az orvosi rendelőben vérvételre, később további egészséggel kapcsolatos mérésekre, játékos feladatokra, tesztek kitöltésére is volt mód. Az egészséges táplálkozásra nevelés érdekében az óvónők irányításával zöldsalátákat lehetett készíteni és fogyasztani, és bárki megkóstolhatta a hozzáadott zsír nélkül sült halat is.

       

A pedagógusok játékos vetélkedőket szerveztek a gyerekeknek és a családoknak, a legkisebbeknek bébi játszóház, a nagyobbacskáknak légvár, trambulin, körhinta, arcfestés és lufihajtogatás is biztosította a szórakozást. A Nyugdíjas Klub tagjai folyamatosan sütötték és osztogatták a lángost, ebédre mindenkit vendégül láttunk egy tál étellel és egy itallal. Délután sok vendég élt a véradás lehetőségével. A helyiek által szervezett egészségnap programja mellé felsorakozott az ÁNTSZ, a Magyar Vöröskereszt és a Szigetvári Rendőrkapitányság is.

   

A színpadon az óvodások, iskolások műsorán kívül szerepelt a nyugdíjasok énekkara, a néptánccsoport és a társastáncosaink csoportja. Meghívott vendégeink roma- és moderntáncot adtak elő. Fellépett Skrapits Erik, a NoThanx egykori tagja, az esti bálhoz pedig a Wery-Take biztosította a talpalávalót. Napközben a Királyegyházi Polgárőr Egyesület, az esti bál alatt pedig a Geri Security biztosította a gondtalan szórakozást.

 

   

   

A rendezvény több helyi család, civil szervezet és csoport közös projektjeként jött létre, de a támogatók között szerepelt a Lafarge Cement Magyarország Kft. is. A Közalapítvány Kuratóriuma nevében köszönöm minden támogatónknak, hogy fontosnak érezték a hagyományok ápolását, őrzését, ezzel lehetőséget biztosítva a szórakozásra és helyi csoportjaink bemutatkozására, a résztvevőknek pedig köszönöm, hogy megbecsülték és értékelték mások munkáit is.