Összefogtunk

Községünk lakosa, Makoniné Dlugosz Valéria tüdő transzplantációra vár. A transzplantációra – megfelelő donor esetén – Bécsben kerül sor.

Királyegyháza Község Önkormányzata a beteg megsegítésére adománygyűjtést szervezett. Az adományok gyűjtésében Plaki Jánosné és Patakiné Gál Andrea vett részt, akik a cél érdekében minden családot felkerestek. A lakosság adományaiból 300.120 forintot sikerült összegyűjteni. Az adományt 2011. november 24-én adtuk át Makoniné Dlugosz Valériának. Királyegyháza Község Önkormányzata nevében köszönöm a lakosság önzetlen felajánlását, hogy adományaikkal hozzájárultak Makoniné Dlugosz Valéria külföldi gyógykezeléséhez.

 

Makoniné Dlugosz Valéria levele

 

Köszönet a segítségért!

 

Köszönettel élek azzal a lehetőséggel, hogy a Helyzet hasábjain közzé tehetem gondolataimat, és köszönetet mondhatok mindazoknak, akik segítségemre vannak nehéz helyzetemben! El sem tudom mondani, mennyire hálás vagyok mindenkinek, aki így vagy úgy segített rajtam. Már a betegségem kezdetén, amikor még nem is lehetett tudni, hogy mi a baj, a hozzám közelállóktól kaptam lelki támaszt, aztán egyre többektől és egyre többet. Nagyon nehéz lenne pontosan felsorolni, hogy kinek miért vagyok hálás, de azt elmondhatom, hogy nagyon sokan vannak a segítőim. Hálás vagyok annak, aki gondoskodik arról, hogy nap mint nap ebédet kapjak, aki elintézi a havi bevásárlást, aki meglep egy finom süteménnyel, hogy kedveskedjen, vagy egy cserép virággal, mert tudja, hogy az a mindenem. Hálás vagyok érte, hogy elvetették a kertet, amikor olyan beteg voltam, hogy menni sem bírtam. De hálás vagyok azért is, ha valaki eljön megkérdezni, hogy mi van velem, és aztán elbeszélgetünk, vagy elvisz egyet autózni, hogy ne legyek állandóan bezárva. Soha életemben nem gondoltam volna, hogy egyszer majd ennyi szeretetet kapok! Nagyon jó érzés tudni, hogy mennyien állnak mellettem, ezt soha nem fogom elfelejteni! Nagyon köszönöm a falu, az emberek összefogását, hogy ebben a mai világban, a nagyon nehéz gazdasági helyzet ellenére is segítséget nyújtottak nekem és a családomnak! Nagy szerencsétlenségemben, a legmerészebb álmaimban sem remélt adomány érkezett, melyet Grím Ferenc polgármester úrtól vehettem át. Elmondhatom, hogy nagyon jól jött. Köszönettel és hálával tartozom a családomnak, rokonoknak, szomszédoknak, barátoknak, a rigópusztai és a helesfai otthon vezetőinek és dolgozóinak. Mindent köszönök a Királyegyházai Önkormányzat dolgozóinak és Királyegyháza polgármesterének. Hálás vagyok fiam osztályfőnökének és tanárainak, amiért egyengetik az útját, és még jobban odafigyelnek rá, amikor kórházban vagyok. Köszönöm Valkai István doktor úrnak és az asszisztenciának a törődést és gondoskodást! Köszönet az ismerősök és ismeretlenek jóindulatáért! Lehet, hogy ez nagyon furcsán hangzik, de nehéz helyzetem ellenére nagyon szerencsésnek érzem magam, mert megtudtam, hogy nagyon sokan szeretnek, hogy nagyon sok segítőkész, jó ember vesz körül, és ez mindennél többet jelent.

 

Mindenkinek jó egészséget, boldog és békés karácsonyt kívánok!

Makoniné Dlugosz Valéria

 

 

Makoniné Dlugosz Valéria elmondása szerint a Bécsből kapott levél értelmében összecsomagolta már a holmiját, a telefonját éjjel-nappal bekapcsolva maga mellett tartja, hiszen bármelyik percben érkezhet a hívás: megfelelő donort találtak számára, indulhat a műtétre. Szorítunk érte! (a szerk.)