A pedagógusokat köszöntötték

A Szentlőrinci Oktatási-Nevelési Központ összes intézményének közös pedagógusnapi köszöntőjére voltunk hivatalosak június 9-én a Szentlőrinci Művelődési Házba. Dr. Győrvári Márk, a kistérség elnöke köszöntőjében elmondta, hogy nagyon sok település nem rendez pedagógusnapi ünnepséget, mert sem a fenntartóknak, sem a pedagógusoknak nincs sok kedvük ünnepelni akkor, amikor ismét épp a leépítésekről tárgyalnak a fejek felett.

Köztudomású, hogy még nincs elfogadott új közoktatási törvény, de a nehéz gazdasági helyzet miatt kistérségünkben, elsősorban Szentlőrincen, máris megszorításokat vezetnek be a közoktatás költségeinek csökkentése érdekében. A két városi óvoda például összevonásra került. „Raffai Katalin vezető óvónő (Arany János Utcai Óvoda) nyugdíjazását kérte annak érdekében, hogy elkerüljék egy másik óvónő leépítését.” – tudtuk meg Heller Alajosné ünnepi beszédéből. A főigazgató asszony továbbá kifejtette, hogy aki úgy gondolja, hogy az oktatás drága, az még nem számolt azzal, hogy a tudatlanság mennyibe kerül.

 

 

Az ünnepségen köszöntötték a nyugdíjba vonuló kollégákat, és sor került egy gyémánt diploma átadására is. Meglepetés műsorként a Vivat Bacchus Énekegyüttes szerzett kellemes perceket a több száz összegyűlt pedagógus és intézményi alkalmazott számára. Szerencsére Királyegyházán egyelőre nem fenyegeti veszély az oktatási-nevelési intézményt. Köszönhetjük ezt annak, hogy a kistérség egyik legolcsóbb intézményét működtetjük, ami köszönhető a kis létszámú nevelőtestületnek, ahol mindenkire több feladat jut, és nem utolsó sorban, a működési költségekben való takarékoskodásnak.