A Pécsi Nemzeti Színházban jártunk

A Királyegyházai Általános Iskola 5. osztályának legutóbbi iskolai programjai és kirándulásai közül nekem a legjobban a Pécsi Nemzeti Színház tetszett. A színházlátogatást Timi néni szervezte. 2018. április 16-án, hétfőn kicsit korábban mentünk ebédelni, majd vártuk a buszt ami, fél egykor jött.

 

Az utazás is nagyon tetszett. Én a buszon végig a Lili mellett ültem. Amikor odaértünk Pécsre, Cili néni már várt minket a buszpályaudvaron. Leszálltunk a buszról, Timi néni és Cili néni elmondták a napirendet. A színdarab három órakor kezdődött. Addig elmentünk sétálni és számomra csupa ismerős helyen járunk, mint például a Dzsámi, a Széchenyi tér, a Kossuth tér, az Árkád és a Szent István tér, ahol a négytornyú templomot is megnéztük.

 

   

 

Nekem a legismerősebb a négytornyú templom és a Dzsámi volt. Amikor a kettő között sétáltunk, láttunk lakatfalakat. A Szent István téren megkaptuk az uzsonnánkat, majd miután megettük, játszhattunk egy kicsit. Majd odasétáltunk a színházhoz, ahol volt két szökőkút is. Mi kinn maradtunk addig, amíg Timi néni megvette a jegyeket, aztán mi is bemehettünk a színházba ami, nagyon szép volt. Leraktuk a kabátokat, és már mehettünk is a terembe. Először mindenki nagyon türelmetlen volt. Majd amikor nem számított rá senki, megkezdődött az előadás. A muzsika hangja című musicalt néztük meg. A történet egy lányról szólt, aki apáca szeretett volna lenni, de a zárdavezető nő ezt nem engedte neki, mert nagyon szétszórt volt. Ezért elküldte egy kapitányhoz, akinek meghalt a felesége és hét gyermeke volt. Némelyik gyerek először nem kedvelte az új nevelőnőt, de miután rájöttek, hogy milyen megértő és kedves megváltozott a véleményük. Maria a gyerekeket énekelni tanította. Miután Maria táncolt a kapitánnyal, rájött, hogy nagyon szerelmes belé, ezért elmenekült a kolostorba, de a zárdavezető visszaküldte a kapitányhoz. Miután visszament Maria, feleségül vette a kapitány, és közben kiderült, hogy a gyerekek bejutottak egy hangversenyre. Közben megjelentek a németek, és ez a hangverseny pont kapóra jött azért, mert el akarták vinni a kapitányt. Elmentek a hangversenyre énekeltek, majd az eredményhirdetésnél kiderült, hogy első helyezést értek el. És amikor ők jöttek volna, kiderült, hogy eltűntek. Keresték őket, de nem találták meg, és így megmenekültek.

 

Nekem minden nagyon tetszett a műsor és a társaság is jó volt. A színészek is remekek voltak meg persze a díszlet és a zene is tökéletes volt. Remélem, egyszer mindenki eljut oda, mert az a színház valami tökéletes.