Kirándulás a Pécsi Állatkertbe

2018. augusztus 6-án Gyöngyfáról 11 fő, hét gyerek és négy felnőtt vett részt a Gyöngyfa Önkormányzata által szervezett könyvtári programok és a Gyöngyfán 2018. július 1-jével előkészítő szakaszába lépett Jó kis hely program keretében a Pécsi Állatkertbe szervezett kiránduláson.

A gyerekeket és kísérőiket Márton István falugondnok és Szabó Sándorné szülő szállították balesetmentesen Pécsre és vissza, köszönet illeti őket érte.

 

Érkezésünkkor Varga Péterné Judit, az állatkert munkatársa, zoopedagógus fogadott bennünket nagy kedvességgel. Első utunk a gyűrűsfarkú makik kifutóházához vezetett, ahova megkülönböztetett vendégként bebocsájtást nyertünk, és megetethettük főtt kukorica darabokkal a mókás kis állatokat, akik a kezünkből vették el az ételt. Azután sorra jártuk a különböző állatokat, a papagájoktól elkezdve a különböző kismajmok és nagyobb emberszabásúak ketrecéig, a lámák, a tevék, a zebrák, a rénszarvas, a borzok, a tatuk kifutójáig.

 

A legnagyobb sikert a vízilóetetés, az aranymajmocskák etetése, a fehér tigris, a hím és nőstény oroszlán és a fókák medencéje aratta.

 

Nagyon sok érdekességet megtudhattunk a séta során az Állatkert dolgozóinak munkájáról, arról, hogy melyik állat mikor érkezett, hol születtek állatkölykök, vagy hol várhatóak, hogyan történik a szaporulat más európai állatkertekben való elhelyezése, vagy éppen az érkező állatok befogadása. A közel háromórás állatkerti séta után mindenkinek jólesett az egyszerű ebéd.

 

Azután még végigjártuk az állatkert Akvárium és Terrárium részét, megcsodálva a színpompás vízi világot, a világító halakat, a combvastagságú trópusi kígyókat, a gekkókat és kaméleonokat. A kirándulást egy közös jégkrémezéssel zártuk a nagy melegben, majd az élménydús nap után délután érkeztünk haza Gyöngyfára.