Mozgalmas gyermeknap

Gyermeknapi rendezvénnyel kedveskedtek a felnőttek a gyerekeknek Királyegyházán‎ 2017. május 26-án, pénteken.

A Mozdulj Magadért Egyesület elnökének, Hollósi Richárdnak a vezetésével ismét sokszínű akadályversenyen mutathatták meg képességeiket a királyegyházai iskola tanulói. Sorsolás útján korosztályokban vegyes csoportokat alakítottunk ki, élükre pedig fiatal felnőtteket, többnyire volt tanítványokat, a közösségi szolgálatot teljesítő középiskolás diákokat állítottunk. Az egyes állomásokon különböző szervezetek képviselői; az iskolai nevelőtestület és szülői közösség, a Királyegyházai Római Katolikus Plébánia, a helyi Lovas- és Nyugdíjas Klub, a Királyegyháza SE és a kézilabdacsapat, a Királyegyházai Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Szabadszentkirályi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. önkéntesei várták rejtvényes és ügyességi feladatokkal a csapatokat.

 

Az első állomáson, az iskola teraszán szerveződtek az új kis közösségek, választottak csapatnevet, készítettek zászlót és kitalálták a csatakiáltást is. A Lovas Klub tagjai stílusosan lóval kapcsolatos találós kérdésekkel bombázták a gyerekeket, majd lovagolhatott mindenki, aki szeretett volna, végül patkóval kellett beletalálni a hullahopp karikákba. A LAFARGE önkéntesei segítségével a közlekedés veszélyeit tárták fel, és tanácsokkal láthatták el egymást a balesetmentes közlekedés érdekében a gyerekek. Mindenki kapott kis ajándékot és csokoládét is. A nyugdíjasoknál a puzzle kirakásával fel kellett ismerni a képen látható híres embert, majd a palacsinta elfogyasztása után indulhattak tovább. Az ötödik állomás a Király Gym volt, ahol Pintér Tibor tanár úr diktálta az iramot. Csak a szabályos fekvőtámaszok értek pontot. A polgárőreink vicces ügyességi feladatokat adtak: a serpenyőbe gyűjtött kislabdákat úgy kellett átvinni különböző akadályokon, hogy ne essenek ki. Az akadály végén aztán mindenki lufit kapott!

 

A szabadszentkirályi tűzoltók kemény próba elé állították a csapatokat. Először egy pár deszkán kellett két embernek együtt minél gyorsabban végigmenni a pályán, aztán gumicsizmában, sisakban kellett futni, majd a kámzsával eltakart szemű játékost kellett szavakkal vezetni a bóják között. Végül még vízsugárral kellett célba lőni, és egy tartályt megtölteni. Fata Gábor a focipályán a hely szellemében kapura rúgással mérte a teljesítményeket. A templomkertben Kajtár Bertold észtornára késztette a versenyzőket, a feladatlap kitöltése és a kérdések megválaszolása után egy képet is ki kellett rakni. A szülők játékos Activity feladványokat állítottak próbatételként, és a célba érkezés előtt a kézilabdacsapat tagjai mérték, ki mennyire ügyes a kapura lövésben.

 

A szervezők arról is gondoskodtak, hogy mindenkit vendégül lássanak ebédre, a vendégek, közreműködők egy része az önkormányzati konyhán főzött menüt fogyaszthatta, mások pedig a Nincsevics Istvánné, Éva néni által elkészített pincepörkölttel lakhattak jól. Természetesen mindenki kapott kóstolót a nagyon népszerű gyermeknapi palacsintából, amit idén is a Nyugdíjas Klub tagjai készítettek lekvárral, kakaóval és sok szeretettel.

 

Ebéd után megérkezett a másik nagy kedvenc a jégkrém is, melyet szintén nagy örömmel fogadtak gyerekek és felnőttek egyaránt.

 

Az esemény zárásaként az eredményhirdetés során minden gyermek gazdag ajándékcsomagban részesült.

 

A gyermeknapot a tevékeny együttműködésen túl anyagi támogatással is segítette a Mozdulj Magadért Egyesület, az iskolai Szülői Közösség, a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány, a LAFARGE Cement Magyarország Kft., valamint Királyegyháza Önkormányzata.

További részletek a Galériában.