Kerékpáron mozdultunk

2017. április 22-én szervezte meg első rendezvényét a Mozdulj Magadért Egyesület. A kerékpártúra 45 kilométert tett ki, mely során több megállót is szerveztünk. Az idő nem kedvezett számunkra, így egy kisebb kitartó csoporttal, és a polgárőrökkel indultunk útnak.

Első állomásunk a sumonyi halastó volt, ahol megnézhettük a tavakat, és tájékoztatást kaptunk a tóban és környezetében élő állatokról. Majd következett Kákicson a falumúzeum. Idegenvezetőnk nagyon szívélyesen tájékoztatott bennünket Kis Géza életéről, munkásságáról és hozzá kapcsolható történeteiről. Megtekintethettük Kis Géza eredeti fejfáját, s megtudtuk többek közt, hogy is használták a csöcsös kancsót. Majd tovább tekertünk Sellyére, Kis Géza életének újabb állomására. A kedves fogadtatás itt sem maradt el, az idegenvezetésre nem panaszkodhattunk. Megtudtuk miért is talpas házakat építettek annak idején az Ormánságba, és kik is voltak a szülikék. Tovább indultunk, s a Fekete víz nevű patak partján tartottuk következő pihenőnket. Itt számot adhattak megszerzett tudásukról túrázóink, jutalmuk egy tábla csoki volt. Mivel ez a nap a Föld napja, ezért egy-két ezzel kapcsolatos tesztlapot is kaptak. Indultunk tovább utolsó megállónk felé, a magyarmecskei játszótérre.

       

   

Húsvétra tekintettel róka vadászat helyett tojásvadászat várta a résztvevőket. A túrázók nagy erővel indultak, hogy minél több tojást találjanak meg. Közben a nap is előbújt, s sütkérezés közben felvetődött az ötlet zárásként egy közös bográcsozásra, amit meg is tettünk. A résztvevők beszélgetéséből úgy érzem, jól érezték magukat, és szívesen részt vennének még hasonló rendezvényeken.

Köszönet a polgárőreinknek a balesetmentes közlekedés biztosításáért, a Közalapítványnak pedig az anyagi támogatásért.