Labdarúgóink eredményei

2010. 05. 30. Tótszentgyörgy – Királyegyháza 0:3 Időben, teljes létszámban megjelentünk a mérkőzés helyszínén,. A pályán lábszárközépig ért a fű, a kapukon nem volt háló, a vonalak nem voltak feljelölve. Fél ötkor megjelentek a játékvezetők, pár perc után megjelent egy helyi vezető (?) és közölte, amit addig is sejtettünk: nem lesz mérkőzés. Szövetségi határozattal 3:0 gólkülönbséggel kerül a krónikába a mérkőzés.

 

06. 06. Királyegyháza – Szentdénes 3:0 Összeállítás: : Löcher (46.p. Molnár) – Keczeli., Katona Z. (46.p. Katona Zs.), Kósa T. (46.p. Jung), Gábor – Szolga (60.p. Sárközi), Gunszt– Kürthy (60.p. Lajtmann), Kósa L, Lesnyik – Schneider (56.p. Varga) 

Góllövők: Kósa L., Lesnyik, Kürthy 

 Az első félidőben látványosan nagy kedvvel játszott a csapat Kósa L. vezérletével. A második félidőben egy kissé „megpihentünk”, de így is az ellenfél kapusa nyújtotta a legjobb teljesítményt. Akár még egyszer ennyit rúghattunk volna, de a kapu előtti koncentrációval volt egy kis probléma. Imponáló, éllovashoz illő győzelem.  

06. 13. Szentlászló – Királyegyháza 1:3 (1:0) Összeállítás: : Löcher (85.p. Molnár) – Keczeli. (82.p. Katona Zs.), Kósa T. (81.p. Katona Z.),  Berta, Gábor – Szolga, Gunszt (84.p. Fata) – Kürthy, Kósa L. (76.p. Sárközi), Lesnyik (84.p. Lajtmann) – Schneider (62.p. Varga) 

Góllövők: Lesnyik, Kósa L., Kürthy  

Rendkívül gyenge, hisztérikus játékvezetés mellett az első félidőben a sok megtorlatlan szabálytalanság miatt képtelenek voltunk kibontakozni. A végig vezéregyéniségként játszó Szolga mellé (végre!) a második félidőben felnőtt Gunszt, Kürthy és Kósa L., Lesnyik lehiggadt és így az erejével a nagy melegben elkészülő ellenfelünket biztosan győztük le. Öröm volt látni, hogy amikor kellett, fogcsikorgatva küzdött a csapat, szurkolt a kispad. Végtelenül jó érzés leírni: az utolsó forduló eredményétől függetlenül BAJNOK A KIRÁLYEGYHÁZA! 

06. 20. Felsőszentmárton – Királyegyháza 1:4 (0:3) Összeállítás: : Löcher (58.p. Molnár) –Katona Zs., Gunszt,  Berta, Gábor – Szolga, Keczeli (76.p. Jung) –Kósa L. (67.p. Lajtmann), Varga (68.p. Sárközi), Lesnyik – Schneider (58.p. Fata) 

Góllövők: Varga, Kósa L., Lesnyik, Schneider  

Felszabadultan, nagy kedvvel, a mérkőzés nagy részében szépen játszva köszönte meg mérkőzésén a nagy számban megjelenő szurkolóinak a csapat a támogatást, hogy aztán együtt ünnepeljük felszabadultan KIRÁLYEGYHÁZA BAJNOKI CÍMÉT! 

 MAGYAR KUPA 2010 

2010. 05. 26. Királyegyháza – Egerág (MEGYE II.) 0:1 (0:0) Összeállítás: Löcher – Keczeli, Gunszt, Kósa T., Gábor – Szolga, Jung – Kürthy, Kósa L, Lesnyik (89.p. Berta)– Schneider (75.p. Varga) 

Keményen, nagy elszántsággal, sportszerűen harcoltunk egy sportszerű, lelkes és nagyon szervezett ellenféllel szemben. Kevés helyzetet tudtunk kidolgozni (ellenfelünk szintén), Kósa L.  két perccel a vége előtt zúgó kapufát lőtt, de ezen a napon a szerencse nem szegődött mellénk. Keményebb edzésmunkával talán javunkra billenhetett volna a mérleg nyelve! 

 ÉVÉRTÉKELÉS

A tény: Baranya megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság Szöllősi csoport, 2009/2010 évben 1. Királyegyháza FC 30 28 – 2 132 – 20 84 Magyar Kupa: első fordulóban erőnyerők voltunk, majd a Megye II. osztályú Gyódot 4:1-re , a Megye I. osztályú Pécsváradot 2:1-re legyőztük. A IV: fordulóban 1:0-ra kikaptunk a Megye II. osztály Tamási csoportjában 2. helyen végzett (az I./B osztályba bejutásért selejtezőt játszó) Egerágtól, egy olyan mérkőzésen, ahol minden esélyünk megvolt a továbbjutásra. Azt hiszem, szép évet zártunk, ami egy kis odafigyeléssel, egy kis szerencsével, még szebb lehetett volna. A jövővel kapcsolatosan három dolog biztos: az elnök, az edző marad, a pályánkat pedig egy évig nem használhatjuk, mert fel kell újítani. Jelentős segítséget kapunk a Nostra Cement Kft.-től, de ebbe csak akkor szabad belevágnunk, ha kutat fúrhatunk a pálya mellett, és búvárszivattyút vásárolhatunk négy locsolófejjel. A talajfelújítás után fűmaggal elvetett pályát egész nyáron, minden csapadékmentes napon locsolni kell, különben a fű kiég, és az egész befektetés és munka kárba vész. Az edzéseket, mérkőzéseket valószínűleg Szentlőrincen tudjuk lebonyolítani, ha meg tudunk egyezni. A játékosállományban némi változás várható, két-három ember távozik, ugyanennyi érkezik, de biztosat még nem lehet mondani. Amint a keret kialakult, megfogalmazhatóak lesznek a célkitűzések is (elárulom, magas lesz a léc). A játékosok teljesítményével elégedett vagyok, a teljesség igénye nélkül néhányukat név szerint is megemlítem: Keczeli Tamás lelkesedése, Katona Zoltán megbízhatósága, Gunszt Péter játékintelligenciája, Szolga Gorán irányító készsége, Kósa László lendülete, Lesnyik Zoltán gólérzékenysége mind-mind egy-egy építőkockája volt a csapat bajnoki címének. Fata Gábornak valamennyien külön gratulálunk, mert Csertőn a 91. percben szabadrúgásból szerzett győztes gólja nagy lendületet adott a további menetelésünkhöz.Jó pihenést kívánok minden szurkolónknak és játékosunknak a rövid nyári szünetben. Köszönjük a támogatást minden szponzorunknak! Viszontlátásra a Baranya Megyei labdarúgó bajnokság II. osztály Czibulka csoportjának mérkőzésein a 2010-2011-es évben!