Karácsonyra hangolódva

A Kultúrház egy újabb, nagyszerű programnak adott helyet, 2016. november 26-án, szombaton, amikor adventi kézműves foglalkozást tartottunk. Nagy örömünkre sokan eljöttek, nagy volt a nyüzsgés egész délelőtt. Egészen pici gyerekek is voltak, ők is kivették a részüket, amit tudtak, segítettek, így lettek igazán szépek az alkotások, amiket együtt készítettek a családtagjaikkal.

Többek között a Nyugdíjas Klub tagjai, iskolások, családok jöttek el a programra. Sokan már a színpadon kezdtek bele a munkába, ugyanis minden hely foglalt volt. De így is sikerült szebbnél szebb adventi koszorúkat, ajtó- és ablakdíszeket, gipszformákat készíteni. A sok apróságnak, tobozoknak, díszes szalagoknak és színes gyertyáknak köszönhetően egyedi dekorációkat alkothatott mindenki.

Nehezebb feladatok is voltak, úgymint a vesszőkoszorú ablak- vagy ajtódísz alapját elkészíteni, vagy odafigyelni a sok kérésre, hogy mindenkinek tudjanak segíteni, ha valakinek bármilyen problémája akadt. A kisebbek, akik még nem bántak olyan jól a ragasztópisztollyal, készíthettek gipszfigurákat különböző sablonokból, a közelgő ünnepekre tekintettel hóembert, Mikulást és karácsonyfát is. Ezeket ki lehetett festeni, nagyon aranyos ajándékötlet, vagy akár a fenyőfát is lehet vele díszíteni.   

Igazi karácsonyi hangulat volt, szólt az ünnepi zene, meleg teával, kaláccsal és pogácsával lettek megvendégelve a résztvevők. Nemcsak bent, de a kultúrház előtt is szorgoskodtak. Feldíszítették a kinti fenyőfát és elkészült a nagy adventi koszorú is. A kicsi gyerekeknek talán ez tetszett a legjobban. Másnap, advent első vasárnapján meg is lehetett gyújtani az első gyertyát. Így, karácsonyt várva, nem is lehetett volna jobb programot kitalálni, köszönjük a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítványnak a lehetőséget!