Király ez az iskola!

A mi iskolánkban 11 tanterem van. Minden tantermünk  tiszta és nagyon szép, egy tanteremben 15-20 gyerek fér el. Az osztályok nagy része kísérleti tankönyvekből tanul.

Örülünk, hogy udvarunk fából készült játékokkal van tele. Középen egy aszfalt kézilabdapálya van, ahol legtöbbször focizni és kosarazni szoktunk, jó időben pedig a testnevelés órákon azon dolgozunk. Ha iskolánk udvarán szemetet találunk, megkezdődik a szemétszedési program, amit az iskola minden diákja végez. Az iskolánk előtt vannak szelektív hulladékgyűjtő kukák.

Közvetlenül mellettünk található az óvoda. A mi udvarunkat az ő udvaruktól csak egy átlátszó kerítés választja el. Ha valamilyen ünnepség van az iskolában, az óvodások és a nevelőik is részt vesznek rajta. Nagyon jó hogy közel van az orvosi rendelő is. Ha valamilyen baleset történik, Turi Zsuzsanna doktor néni rögtön ellátja a beteget. A védőoltásokat is ott kapjuk meg.

Megkérdeztük iskolatársainkat, hogy ők miért szeretnek ide járni. Nagy Zsófia azért szereti ezt az iskolát, mert közel van, és szépen fel van újítva. Vida Nikolett azért szereti ezt az iskolát, mert fegyelmezettek a gyerekek, szépek és érdekesek a tankönyvek. Kovács László azért szereti ezt az iskolát, mert sokat használhatjuk a laptopokat és érdekesek a tanórák. Réti Melani pedig azért szereti ezt az iskolát, mert szép, tiszta és karban van tartva.

A királyegyházai iskola nem régen lett felújítva, egy új szárnnyal bővült, ahol most számítástechnika-, angol- és a fejlesztő terem van az emeleten, a földszinten pedig az igazgatói és a tanári iroda. Jól szigetelt, új fa nyílászárókat építettek be az épületbe. Iskolánknak a felújítása 2010-ben kezdődött és 2011. augusztus 26-án lett készen. 2011. szeptember 1-jén egy új iskolában kezdtük a tanévet. Jó dolog hogy iskolánk sok laptoppal rendelkezik, akár az összes tanuló gép elé ültethető egyszerre. A számítástechnika tanteremben most tizenöt vadonatúj gép van. Interaktív tábláink is vannak, összesen öt darab. A felsősöknek három, az alsósoknak kettő.  A felsős diákoknak saját laptopjuk is van, amit az alsósok is használhatnak.

Mi nagyon örülünk annak, hogy iskolánkban lány focicsapat is van, amely 13 felső tagozatos lányból áll, 10-14 éves korúakból. Gyakran járunk meccsekre. Edzőnk egyben a testneveléstanárunk is.

Szerintünk országosan is egyedülálló, hogy mi, a királyegyházai iskola hetedik és nyolcadik osztályos tanulói – a Közalapítványnak köszönhetően – lovagolni is tanulhatunk.

Az úszás a 6. osztályosoknak kötelező, a szigetvári tanuszodában zajlik. Tanáraink keresik a lehetőséget, hogy többen is járhassunk úszni, bízunk benne, hogy majd ez is sikerül. Szintén jó lehetőség a néptánc. Az alsó és a felső tagozatban egyaránt működik néptánccsoport. Hétfőnként a felső tagozatosoknak van néptánc, péntekenként az alsó tagozatosoknak van. Versenyekre is járunk, néptánctanárunk Tóth Réka néni, aki egyben az angoltanárunk is. Mindenkinek van külön méretre szabott szoknyája, amit mindenkinek a saját ízlése szerint készítettek el.

A királyegyházai iskola egy pályázatból nyert 10 kerékpárt, melyeket minden gyerek használhat. Hosszabb túrákra az iskolai biciklikkel szoktunk járni. Az iskolában nagyon jó programok szoktak lenni, mint például a gyereknap, ami csak rólunk szól, nekünk találnak ki  a szülök és a tanárok játékokat, vetélkedőket. A faluból is nagyon sokan részt vesznek rajta felnőttek, önkéntesek, segítők. Iskolánkban minden évben a hetedik osztályos tanulók Erdélybe utaznak ingyen. A tábor öt napos, minden napra program van szervezve. A szülőknek ehhez nem kell hozzá járulni, mert pályázatokból és a Közalapítvány támogatásából fizetik a költségeket. Rendszeresen járunk erdei táborokba, voltunk már Zánkán, Harkányban, Mattyon és Orfűn is. Járunk kirándulni a Mecsekbe. Tanulmányi versenyen el lehet nyerni a Közalapítványtól a kétévenkénti balatoni nyaralást is.

Mi azért szeretünk ebbe az iskolába járni, mert a tanárainkra úgy nézünk, mintha a családtagjaink lennének. Mindegyik tanárunkat szeretjük. Minden nap vidáman jövünk be az iskolába, és minden nap vidáman megyünk haza. Nyolcadik után rossz lesz itt hagyni ezt az iskolát, mert sok mindent köt ide.

A cikk a 2016. április 4-8. között megrendezésre került Digitális Témahét programja keretében készült. Szerzői 7-8. osztályos tanulók.