Húsvéti kupa

Húsvét szombatján rendezte meg a királyegyházai női amatőr kézilabdacsapat, a nemzetközinek is nevezhető tornát.

Pécsről a Garleo csapata, Németországból a visszahívott Simbach játékosai és természetesen Királyegyháza kézilabdásai mérték össze tudásukat. A német csapatot péntek délután megérkezésekor Grím Ferenc polgármester úr és a helyi csapat tagjai fogadták.

A vendégek elszállásolása után magyar ízekkel kedveskedtünk vacsorára: volt halászlé, gulyás, a kihagyhatatlan házi pálinka, végül desszertnek finom sütemény! A vacsora elfogyasztása után a két csapat a hozzátartozókkal együtt, a Malom Fittnesben folytatta  a szórakozást bowlingozással. Szombat délelőtt elkezdődtek a várva várt mérkőzések. Simbach fiatal csapata, megérdemelten győzött a Garleo és Királyegyháza ellen is, a mi lányaink viszont Pécs csapatánál bizonyultak jobbnak, így a második helyet tudtuk megszerezni. A kupák átadása polgármesterünk jelenlétében került sorra, majd ezt követően, egy finom ebédre lettünk meghívva. Délután megmutattuk vendégeinknek Pécs belvárosát, a Kossuth teret, a Széchenyi teret és a Székesegyházat! Este megmutattuk, hogy mulatunk mi magyarok! Vasárnap délelőtt, kicsit szomorúan elbúcsúztunk a németországi sporttársaktól és  kedves kísérőiktől, akik nagyon hálásak voltak a magyar vendégszeretetért!  Köszönetet szeretnénk mondani Kiss Zsófi tolmácsunknak, aki az ünnepek alatt a rendelkezésünkre állt.

Nagyon szépen köszönjük a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriumának, Királyegyháza Önkormányzatának és Grím Ferenc Polgármester Úrnak a nagyszabású támogatást.