A sumonyi RNÖ hírei

2013. április 27-én Pécsre utaztunk, a Rácz Aladár Művelődési Házba, ahol a Polgár Alapítvány és a Roma Tehetségsegítő Tanács tehetségkutató válogatóján vehettek részt és küzdhettek a továbbjutásért a csobokai gyerekek.

Csonka Edina, Csonka Ferenc, Orsós József és Lusek Richárd roma tánccal, Orsós Tamás és táncpartnere, Kecskés Petra pedig latin tánccal készültek. Mindannyian nagyon ügyesen helytálltak, különösen  nagy sikert arattak versenytáncosaink: Orsós Tamás és Kecskés Petra, akik a legmagasabb pontszámot kapták a szakmai zsűritől. A jövőt illetően ez gyökeres változást jelent majd a táncospár életében. A visszajelzés alapján  továbbjutottak, ami azt jelenti, hogy a legszínvonalasabb produkciók között szerepelnek majd a Budapesten megrendezendő "Si Love ls Love" Roma Music and Art 2013 Fesztiválon. Sok sikert kívánunk nekik! Reméljük, még fogunk hallani és írni róluk!

 

Május 12-én a  sumonyi gyerekek ismét Budapestre utaztak a Vidámparkba. A huszonöt gyereket hat felnőtt kísérte el a Sumony Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésével, nagyon sok munkával jött össze a kirándulás. A hatodik paprikáskrumpli-főzőversenyen közel ezer gyermek  vett részt az ország minden részéről. Leírhatatlan örömmel vették birtokba az óriás gépezeteket, szinte semmit nem hagytak ki. Megfőztük a paprikás krumplit, virsli, kolbász, szalonna is volt benne, megebédeltünk és utána még délután három óráig folytatódott a program. A legtöbb játékot ingyen használhatták a gyerekek, de sajnos a hírek szerint meg fog szűnni a vidámpark. Ha így lesz, akkor majd ki fogunk találni más programot, vagy elmegyünk az állatkertbe.

 

Nagyon szépen köszönjük a szülőknek, hogy  segítettek a gyerekeket  reggel Szentlőrinc vasútállomásra eljuttatni és este onnan hazahozni.

 

Külön köszönet a segítőknek: a Sumonyi Polgármesteri Hivatalnak, Laczovics Lászlónak, Katona Zoltánnak és Gáyer Zsoltnak.