Gyermeknapi rendezvények

Az RNÖ szervezésében május 26-án, szombaton a SZONEK Királyegyházai Általános Iskola anyagi támogatásának segítségével az iskola tornatermében tartott gyereknapot a Királyegyháza Roma Nemzetiségi Önkormányzat.

A falu összes gyermekét meghívtuk, a zene, a nassolnivaló, a szendvicsek és az üdítők mellett kézműves játszóházzal készültünk. A gyerekek rajzoltak, festettek, origamiztak és ami a legfontosabb, jól érezték magukat.

Az általános iskolában az iskolai szülői munkaközösség a diákönkormányzattal együttműködve Szirénanap szervezésével lepte meg az iskolásokat és az óvodásokat június 7-én. Stefák Balázs körzeti megbízott ezúttal megengedte a gyerekeknek, hogy beüljenek a rendőrautóba, különböző közlekedésbiztonságra nevelő társasjátékokat hozott, sőt még a golyóálló mellényt is felpróbálhatták az érdeklődők.

Nagyon tetszett a gyerekeknek a Szigetvárról érkező tűzoltóautó is, melybe szintén beülhettek, szirénázhattak, kipróbálhatták a tűzoltás technikáját műanyagpalackokra locsolással, és azt is gyakorolták, milyen érzés egy sérültet kimenekíteni. A szülők a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány támogatásának segítségével jégkrémet vettek a gyerekeknek, az ügyességi versenyek résztvevőit pedig apróbb ajándékokkal jutalmazták.