Tavasz az oviban

Nagyon vártuk már a tavaszt, kidíszítettük az óvodát virágokkal, veteményeztünk a gyerekekkel az óvodaudvaron lévő kertünkben, hajtattunk ágakat, és megfigyeltük, hogy bomlanak ki a rügyek.

Csatával játszottuk el és éltük át az 1848-as szabadságharcot.  Megemlékeztünk a víz és a föld világnapjáról, sokat beszélgettünk arról, hogyan óvhatjuk, védhetjük környezetünket. Eközben ránk köszöntött a tavasz. A gyerekek számára a nyuszi várás volt a legizgalmasabb esemény, már napokkal húsvét előtt verseket, énekeket tanultunk, és gyakoroltuk a „vesszőzést”. Ajándékot készítettünk a szülőknek. A fiúk izgalommal készültek a locsolásra, közösen választottunk locsolóverset. A nyuszi érkezését megelőző napon takarítottunk, díszítettük a termünket. A gyerekek füvet szedtek, és fészket készítettek a nyuszinak. A nagyobbak ügyesen segítettek a kicsiknek a fészek készítésében, díszítésében. Az „ovihúsvét” napján már a reggeli érkezéskor izgatottan figyelték a gyerekek az udvart, hogy vajon megjött-e már a nyuszi. Felderítők indultak időnként, hogy jelentsék, megjött-e a nyuszi, és indulhatunk-e az udvarra fészket keresni.Amikor az őrszemek jelentették, hogy itt járt a nyuszi, mint a méhraj, úgy rajzottak az izgatott és kíváncsi gyerekek öltözködni. Aztán egymást megvárva indultunk ajándékot keresni. Nagyon jó volt látni a sok izgatott, boldog gyermeket, amint felkutatták, és megtalálták az ajándékaikat. Mindenkinek jutott ajándékcsomag, homokozó játék és labda, mely meglepetésekről a szülői munkaközösség gondoskodott a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány támogatásának segítségével. Köszönjük! A délelőtt folyamán a fiúk meglocsolták az óvoda összes lányait és asszonyait, majd megvesszőzték a kislányokat. Egész nap illatoztunk.

További részletek a Galériában!

Szeretettel várjuk óvodánkba azokat a két és fél, három esztendőt betöltött gyermekeket is, akiket eddig még nem írattak be szüleik.