2014 végén történt

A 2014. decemberi számunk karácsony előtt megjelent, ezért kimaradt belőle néhány fontos esemény, melyekről most utólag nyújtunk információkat.

Ünnepvárás Királyegyházán

2014 decemberében a hagyományokhoz hűen az iskolás és óvodás gyerekek szereplésével karácsonyváró ünnepi műsort tekinthettek meg az érdeklődők a Királyegyházai Római Katolikus Templomban. Ez az esemény szépen példázza évről évre a plébánia, az iskola, az óvoda, az önkormányzat és a közalapítvány közötti szoros együttműködést. Ezúton is köszönjük Kajtár Bertold világi lelkipásztori munkatársnak, hogy nemcsak helyet adott a templomban a rendezvénynek, de a konferálással tevékenyen közre is működött abban. A szereplőket az óvónők, a tanítónők és a zeneiskolai tanárok készítették fel Borzáné Petró Krisztina irányításával; ezúton is köszönjük a munkájukat! Köszönjük mindazoknak, fiataloknak és időseknek egyaránt, akiknek volt igényük a közös ünnepvárásra, hogy megtisztelték a gyermekeket a jelenlétükkel, figyelmükkel. A templomból az önkormányzati ebédlőbe sétálhattunk át, ahol a konyhai dolgozók és Kuthy Noémi élelmezésvezető segítségével a Közalapítvány Kuratóriuma vendégelt meg mindenkit süteménnyel és forró italokkal.

       

Ünnepvárás Sumonyban

Szép hagyomány az is, hogy a karácsonyi ünnepváró műsort a sumonyi templomban is bemutatjuk, és ilyenkor még arra is nagy figyelmet fordítanak a királyegyházai óvoda és iskola pedagógusai, hogy a szereposztás lehetőleg helyi gyerekekre essen. Sumonyban mindig nagy szeretettel fogadnak minket, a szülők, a családok kíváncsiak a gyermekeik előadására, a szép nagy templom megtelik ilyenkor a helyiekkel, kicsik és nagyok eljönnek, hogy együtt készüljenek lélekben az ünnepre, és megtapsolhassák a gyerekek műsorát. Nagy megtiszteltetés a szereplő gyerekeknek éppúgy, mint a felkészítő pedagógusoknak, hogy a település vezetői mindig eljönnek megnézni és megköszönni a műsort, aztán pedig kedvesen invitálnak minket a kultúrházba, ahol minden évben forralt borral, teával, süteménnyel kínálnak mindenkit. Köszönjük a Sumonyiaknak a szívélyes fogadtatást és a kedves megvendégelést!

       

Iskolai ünnepség

A téli szünet előtti utolsó tanítási napon nagyon megható karácsonyi ünnepség részesei lehettünk az iskolában, melyen az iskola tanulói közül nagyon sokan szerepeltek igen színvonalas előadással. Ezen a napon – mint sok más alkalommal is – szeretettel láttuk vendégül az óvodásokat is, akik nagyon hálás közönségként őszinte tapssal díjazták a „nagyok” műsorát. Az iskolai szülői közösség tartalmas ajándékcsomaggal lepte meg az iskolás gyermekek mindegyikét, de az óvodásokat sem engedték el üres kézzel, számukra is készültek kis édességgel.

       

Mesejáték a LAFARGE dolgozóinak

Már két ízben szerepeltek nagy sikerrel a királyegyházai óvodások a LAFARGE Cement Magyarország Kft. vezetősége meghívására a cementgyári dolgozóknak rendezett karácsonyi ünnepségen. Örömünkre szolgált az a felkérés, miszerint 2014 decemberében az iskolásainkat kérték arra, hogy ünnepi műsort vigyenek számukra. Tanárok és diákok egyaránt nagy izgalommal készültek, a gazdag és sokszínű műsorból a Hollósi Mercédesz tanítónő által betanított A kék madár című mesejátékot választották ki erre az alkalomra, hogy a gyermekek szívhez szóló mesejátékával meghittséget, örömteli pillanatokat varázsoljanak a felnőttek közé.