Valami új

Amikor a szülő jól érzi magát a gyermek is boldog. A farsangi hagyományokat megtartva, de mégis valami közös, vidám együttlétre gondolva elhatároztuk, hogy megreformáljuk a farsangot a Királyegyházai Óvodában.

Szülői értekezleten először a szülők beöltözéséről döntöttünk, ami úgy szólt, 10.00 óráig mindenki részt vehet az mulatságon, de 10.00 óra után csak a beöltözött szülők maradhatnak.

A zene, amit Imi, a zenészszolgáltatott, menetközben, a szülőkkel közös gondolkodásból eredt, ami később kiderült, remek választás volt.  Természetesen voltak, versek, énekek jelmezes felvonulás, kiszebábégetés, lufizuhatag. A gyerekek, még a legzárkózottabbak is az élő ismerős zenére táncoltak, nevettek, boldogok voltak, és az anyukák mosolya, tánca bebizonyította, hogy a reformoknak helyük van az életünkben.

Köszönetet kell mondanunk a szülőknek, akik finomságokkal, gyümölccsel, ivólevekkel támogatták a gyerekeket, a szülői munkaközösségnek, akik Hauer Gazdag Szabina vezetésével mindenben támogattak (dekoráció, szervezés, véleménynyilvánítás), a Gyöngyfa Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak, akik gyümölccsel, finomságokkal kedveskedtek a gyerekeknek.

..
.