A Beton arcai 4.0

A múlt évi szigetmonostori Beton Szimpózium sikerén tovább munkálkodva, a Veres Balázs által vezetett lelkes képzőművész csapat 2017 nyarán ismét remekműveket alkotott a Monostori Művésztelepen. Az ország minden tájáról érkező 12 művész (festők, szobrászok, keramikusok, képzőművészek) erős hagyományt teremtett: valós alkotóműhelyben, jó cementből, varázslatos adalékanyagokkal és festékekkel olyat alkottak, ami pont jó. Nem túl sok, nem túl kevés, viszont látványos és beszédes. Elismerésre méltó.

 

Akárcsak az a tény, hogy a település Önkormányzata, a Faluház, a helyi civil szervezetek és a támogatók, – így a LAFARGE Cement Magyarország Kft. is – idén újra párfogásba vette a művészeket. Az alkotásokat a Beton Arcai 4.0 kiállításon 2017. október 15-ig tekinthetik meg az érdeklődők Pécsen, a Nick Galériában.

 

 

A művésztelep vendégei és a kiállításon bemutatkozó művészek: Batykó Róbert, Csurgai Ferenc, Horváth Csaba Árpád, Kovács Attila, Nagy Zsófia Magdolna, Némedy Gergely, Mátrai Erik, Oláh Orsolya, Sipos Eszter, Szalay Péter, Tollas Erik, Varga Tibor, Várbíró Kinga Evelin, Veres Balázs.