Fogathajtás és Családi nagy nap

Fogathajtás 

Az idei első fogathajtás került megrendezésre 2014. június 28-án, ezúttal a másik rendezvény okán, új helyszínen, a focipálya melletti füves területen mérhették össze tudásukat a helyi és más településekről érkezett lovasok és fogatosok.

Egyre több hölgy próbálja ki magát ebben a nem veszélytelen, és csöppet sem könnyű sportágban, hátas hajtásban éppúgy, mint egyes- és kettes fogatban. Az összeszokott csapat Mihálovics Gábor és Ormódi Melinda irányításával jó hangulatban, gördülékenyen szervezte és bonyolította le az egész napos rendezvényt, mely a LAFARGE Cement Magyarország Kft, és a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány támogatásával jött létre.

       

   

       

       

Családi nagy nap

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz benyújtott pályázaton elnyert 1 973 436 forintos támogatásnak köszönhetően a Királyegyházai Polgárőr Egyesület szervezett Családi nagy napot 2014. június 28-án Királyegyházán. A helyieken kívül a környező települések polgárőrei is meghívást kaptak erre a napra, melyen a szentlőrinci fúvószenekar ébresztette a királyegyházi lakosságot. Egész nap utazgathattunk a kisvonaton, mely a falu összes utcáját bejárta, sőt még a cementgyárig is elment egy-egy alkalommal. Mezőgazdasági kisgépkiállítás, sorversenyek, játékos vetélkedők, katasztrófavédelmi bemutatók is szerepeltek a programok között. Este pedig utcabálon szórakozhatott a közönség.