Megalakult a Királyi Lovas Klub

Az idei falunapon immár hatodik alkalommal került megrendezésre a királyegyházai fogathajtó verseny nagyon nagy sikerrel. Sokan, sok helyről – és néhányan igen messziről – érkeztek hozzánk lovakkal, spediterekkel. Az akadályhajtás olyan jól sikerült, hogy aztán sorra kaptuk a felkéréseket a környező falvakból, hogy segítsünk máshol is a versenyek lebonyolításában, rendezésében, és természetesen, hogy versenyzőként is induljunk.

Így jutottunk el július 28-án Merenyébe, augusztus 11-én Szigetvárra, augusztus 25-én Darányba, szeptember 8-án Csányoszróba és szeptember 29-én Bükkösdre az Ökoparkba. Csányoszró kivételével mindenhol ránk bízták a pálya építését, a verseny lebonyolítását, a zsűrizést valamint a konferálást is. Fogataink mindenhol nagy sikerrel szerepeltek: id. Gyenis István, ifj, Gyenis István, Gyenis Roland, Mihálovics Gábor, Csóka Gábor, ifj. Göndör László, Tóth Tibor, Bognár Lajos és Borza Imre mindig előkelő helyen végeztek.

       

       

       

Kis csapatunk elmaradhatatlan tagja még a „pályaépítő fiú”, Hollósi Richárd, aki részt vesz a zsűri munkájában, valamint az adminisztrációban is, de szívesen látnánk már a pályán versenyzőként, fogatot hajtva is. Nagy segítségünkre van még a húgom, Kaszás Viktória és a lányom, Lucza Virág, akik szintén mindenhová velünk jöttek, és kivették a részüket a munkából, okleveleket írtak és segítettek a díjak átadásában is. Csapatunk olyan jól összekovácsolódott, hogy 2012. október 6-án megalapítottuk a lovas klubunkat: Királyi Lovas Klub néven.

 

Elnök: Mihálovics Gábor

Elnökhelyettes: id. Gyenis István

Pénztáros: Gyenis Istvánné

Titkár: Ormódi Melinda