Utánpótlás focistáink

A 2011/2012. tanévtől már nemcsak a 2001-es születésű gyerekek járnak labdarúgó edzésre, hanem a 2003-as születésű gyerkőcök is, iskolánkból szám szerint hat kisfiú: Tóth Milán, Gáyer Zsolt, Bogdán Milán, Tóth Laci, Csonka Feri Sumonyból, Királyegyházáról pedig Nagy Márk. Tanulóink szépen fejlődnek, és egyre jobb eredményeket érnek el.

A gyerekek heti három alkalommal járnak edzeni a szentlőrinci sportpályára, a téli időszakban pedig az Ifjúság Úti Általános Iskola sportcsarnokába. Utaztatásukhoz nagyban hozzájárul a királyegyházai falubusz, oly módon, hogy heti két alkalommal hazaszállítja a főként sumonyi gyerkőcökből álló csoportot. A fiatalabbak között Nagy Márk, Gáyer Zsolt és Tóth Milán tartozik a szentlőrinci U9-es csapathoz, ők szeptemberben kezdték el az edzéseket. Csapatunk a pécsi regionális utánpótlás bajnokságban játszik, ahol eddig sajnos elég gyengén szerepeltünk, aminek talán az is az oka, hogy gyakorlatilag fél éve kezdtük a közös felkészülést. Novembertől már teremben folytatódtak az edzések, a SZONEK Ifjúság Úti Általános Iskola sportcsarnokában. A téli időszak már sokkal jobban indult, mint az őszi. Barcson egy négycsapatos tornán vettünk részt, ahol I. helyezést értünk el, de az igazi megmérettetés Nagybajomban volt, ahol Kutast (0:1), Marcalit (0:3) és Kaposvárt (1:3) is sikerült legyőznünk, és így a döntőbe jutott csapatunk. A döntőben pedig a barcsi csapat várt ránk, akiket három héttel korábban saját pályájukon 4:1 arányban győztünk le, most viszont egy 1:0 arányú eredménnyel sajnos elvitték az aranyat előlünk! A nagyobbakhoz, az U11-es korcsoporthoz Tóth László, Bogdán Milán és Csonka Ferenc tartoznak. Nagyon szépen fejlődnek a srácok, sajnos csak hárman járnak már edzésre, a többiek abbahagyták. Velük Szigetváron voltunk tornán, a Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetség által kiírt hatcsapatos megmérettetésen, ahol Szentlőrinccel döntetlen eredményt értek el a srácok (3:3), Nagypeterdet 10:0-ra verték, és a Szigetvártól sajnos kikaptak 7:6-ra. Ez így is nagyon szép eredmény, ugyanis a második helyen végeztek a fiúk.  Remélem a továbbiakban is hasonló sikereket fogunk elérni.

Ezúton szeretném megköszönni Királyegyháza Önkormányzatának a támogatását, melynek segítségével biztosíthatjuk a gyerekek számára a sportolási lehetőséget.