Zsályaligeten kezdődött a szünidő

Alig csengettek ki az utolsó tanítási óráról, a június 15-ei tanévzáró ünnepély után 2019. június 17-én, hétfőn máris indultunk 52 tanulóval Zsályaligetbe, a nyári napközis táborba. Az első napon berendezkedtünk, átismételtük a tavaly tanult házirendet, elfoglaltuk a szállást, felfedeztük a területen található játékokat, lehetőségeket.

Másnap reggeli után egésznapos kirándulást tettünk Mohácsra. Tanulóink a lovaglás mellett rengeteg sporteszközt, kültéri játékot is kipróbálhattak. Csoportonként lovaskocsival bejárták a környéket, majd íjászkodtak.

Miután elfogyasztottuk az ebédet tovább indultunk a Busó udvarba, ahol a gyerekek tárlatvezető segítségével megtekintették a busójárás interaktív múzeumát, majd a Szent Miklós Vízi- és Taposómalmot látogattuk meg, ahol az Európában egyedülálló gépezetet működtethették és a papírmerítés technikáját is elsajátíthatták. Kellemesen elfáradva, de sok élménnyel gazdagodva tértünk vissza szállásunkra.

Szerdán sportnapot tartottunk a táborban. Délelőtt a nagyobbak kerékpártúrán vettek részt Pogány területén. A kisebbek kincskereső játékot játszottak a tábor területén. Ebéd után, következett egy kis csendes pihenő, ami után újra szétváltunk két csoportra. Volt, aki focizni ment, a homokos pályára és voltak, akik gokartoztak. Az alsósok közül többen a kisállat-bemutatót nézték meg. A nagy hőségben a délután még egy kis vízicsatára is sor került.

A viharos este után csütörtökön friss reggelre ébredtünk. Reggeli után buszra szálltunk, a Pécsi Állatkert volt az úti célunk. Az alsósok állatkerti gondozók segítségével etethettek állatokat, a felsősök tanáraik vezetésével járták végig az állatkert minden útvonalát. A két csoport a fókabemutató előtt találkozott, melyet együtt tekintettünk meg. A táborba visszatérve Zizi néni előadását hallgathattuk meg más népek szokásairól. Ezt követően vele közösen készítettünk hűtőmágnest. Az este sok játékkal telt, majd korai lefekvéssel ért véget.

Pénteken a reggelit követően Siklós felé vettük az irányt. Kirándulásunk első állomása a Siklósi vár volt, ahol egy igazi zsoldos katona fogadott minket. Megnézhettük és ki is próbálhattuk a felszerelését, megtanított bennünket masírozni és mesélt a lovagok életéről is. A várbörtön megtekintése után megnéztük az állandó kiállításokat és készítettünk néhány fényképet. A siklósi várból lesétáltunk a főtérre, ahol egy étteremben megebédeltünk, majd következett a várva várt strandolás. Itt mindenki kedvére kipancsolhatta magát. El is fáradtunk rendesen, többen hazafelé a buszban el is aludtak.

Szombaton az ébresztő után elfogyasztották a gyerekek a reggelit, majd visszavonultak összecsomagolni a holmijaikat. A kitakarított szobákat értékeltük és jutalmaztuk rendrakás és tisztaság szempontjából. Végül a gyerekek fegyelmezetten bepakoltak a buszba és hazautaztunk.