Szigetváron énekeltünk

Meghívót kaptunk a Szigetvári Nyugdíjas Klubtól a Szigetváron megrendezésre kerülő XII. Nemzetközi Strandfesztiválra, 2019. június 29-re. A meghívást örömmel elfogadtuk. Rajtunk kívül még 33 nyugdíjas klub tagjai vettek részt a fesztiválon. Valamennyien énekkel, tánccal, humoros előadással szerepeltek, mindenki nagy sikerrel.

Csapatunk egy dalcsokorral készült harmonika kísérettel. A közönség nagy tapssal jutalmazta a fellépésünket. Nagyon jó érzés volt, hogy velünk énekeltek, tapsoltak. Külön sikere volt Szarka János harmonikásunknak, mert egy csoport vezetője meghívta a saját csapatához meglepetés vendégnek. A csoport tagjai körbefogták Jánost, és vele együtt énekeltek, táncoltak a zeneszóra.

Hazafelé, késő délután, betértünk Szentegátra, és felkerestük a felújított Mária kápolnát, amit Báró Biedermann Rudolf építtetett 1896-ban, és a közelmúltban a Szentegát Községért Alapítvány eredeti állapotára felújíttatta. A kápolna nagyon szép, a mauzóleumban három családtag nyugszik. A kápolna különösen impozáns, kupolája a római Szent Péter Bazilika kicsinyített mása. Köszönjük Szabó Zsófiának a közreműködését, hogy bejuthattunk a kápolnába.

Utunk végén fáradtan, de nagyon sok szép élménnyel tértünk haza. Köszönjük Fata Gábornénak, a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány vezetőjének az anyagi támogatást.