Egy nap az egészségért

2019. március 14-én, csütörtökön az Egy nap az egészségért című projekt részesei voltak a Királyegyházai Általános Iskola tanulói. A program célja, hogy tanulóink elsajátítsanak olyan ismereteket, illetve megismerjenek olyan lehetőségeket, melyek hozzásegítik őket egy egészségesebb életmód kialakításhoz.

Igényük legyen arra, hogy helyesen táplálkozzanak, mely által megelőzhetik a betegségek kialakulását, vagy ha az már bekövetkezett, helyesen kezeljék, és a sport is fontos részét képezze életüknek.

A nap első részében plakátot terveztek diákjaink, majd gondolataikat a témában verses formában és dalban fogalmazták meg. Ezt követően gyógytornász vezényletével hangulatos, zenés tornán vettek részt. A kis bemelegítő, gondolatébresztő után kiscsoportos formában, forgószínpadszerű szervezésben gyakorlati foglalkozások következtek, kórházi szakdolgozók, dietetikus és egészségügyi dolgozók vezetésével.

       

   

Megtanulták, hogy kell nyomókötést készíteni egy súlyos vágott seb esetén, elsajátították az újraélesztés technikáját, megismerték és prezentálták a mentőhívás 7 lépését, gyakorolták a helyes testtartást, részesei voltak egy kellemes lábtornának, megtanulhatták az alapos, helyes fogmosás szabályait, és még az egészséges táplálkozással kapcsolatban is nagyon sok hasznos tanácsot kaptak egy kis kóstolóval egybekötve. Tanulóink rendkívül sok új ismerettel gazdagodtak és aktív részesei voltak a programnak. A projekt zárásakor előadták osztályonként az egészséges életmóddal kapcsolatban költött verseiket, dalaikat. Rendkívül ötletes produkcióknak lehettünk fültanúi. Egész napos kitartó figyelmük, szorgalmuk jutalma a tudás mellett, egy-egy egészséges étel és fogápolási csomag volt minden tanuló számára.

Ezúttal is köszönjük a lehetőséget Dr. Turi Zsuzsannának és munkatársainak!