Posztumusz Díszpolgári Cím

Királyegyháza Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a 4/2019. számú január 28-án kelt határozata alapján Grím Ferenc Polgármester Úrnak Királyegyháza Község Posztumusz Díszpolgára címet adományozta: „Két évtizeden át tartó polgármesteri tisztségében Királyegyháza községért kötelességtudattal és alázattal végzett kiemelkedő tevékenységéért, köztiszteletet kiérdemlő életviteléért, a község jó hírnevének öregbítéséért, a település közösségi életében való aktív részvételéért, példamutató emberi magatartásáért.”

 

A Díszpolgári Oklevelet és a Soltra Elemér éremművész által tervezett bronz emlékplakettet 2019. február 8-án, a temetés után, az elhunyt emlékének szentelt fogadáson adta át Palkó Ottó alpolgármester és a képviselőtestület az elhunyt Polgármester özvegyének, Grimné Hunyadvári Évának és családjának.

 

A temetésen a királyegyházai temetőben eddig soha nem tapasztalt óriási tömeg jelent meg, a tiszteletüket leróni jött gyászolók, családtagok, hozzátartozók, barátok, kollégák, ismerősök között tiszteletét tette Nagy Csaba országgyűlési képviselő és a járás csaknem összes jelenlegi és volt polgármestere, az önkormányzati hivatalok vezetői és dr. Patacsi Evelin, járási hivatalvezető is. A templomi gyászmise után a temetőben felállított ravatalnál a család felkérésére Gergely Csaba méltatta az elhunyt életútját, majd beszédet mondott Palkó Ottó alpolgármester és dr. Győrvári Márk volt kistérségi elnök. A végtisztesség utolsó fejezetét a katolikus szertartásnak megfelelően Molnár Péter jelenlegi és Király József volt királyegyházai plébánosok celebrálták, majd a Királyegyháza Községi Önkormányzat által a család kérésének megfelelően felállított díszsírhely és többszáz virágcsokor, koszorú mellett trombitán elhangzott az Il Silenzio.