Mézes reggeli és testedzés

Immár egy esztendeje, 2018 elejétől folytatjuk a Királyegyházai Általános Iskolában a Tudásalapú Társadalomért Alapítvánnyal együttműködve, Kiss Katalin élelmezésvezető és Kuthy Orsolya dietetikus közreműködésével a Menő Menza projektünket az EFOP-1.8.5-17-2017-00243 számú, Az egészség mindenkié – Ép testben ép lélek című nyertes pályázatnak köszönhetően.

Ennek a pályázatnak köszönhetően már sok különböző ízt, több különböző egészséges ételt kóstolhattak tanítványaink, megismerkedhettek többek között Schiller László gasztronómiai szaktanácsadóval és tanácsaival, találkozhattak a Magyarok Világszépével, Muszka Grétával, aki jelenleg épp a Fülöp-szigeteki Manilán képviseli hazánkat a világversenyen.

Ez alkalommal, 2019. január 8-án May Gábor szentlőrinci méhész, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Baranya megyei szaktanácsadója érkezett hozzánk, és mézes reggelit ajándékozott az iskola minden tanulójának és dolgozójának. Több különböző mézfajtát kóstolhattunk és hasonlíthattunk össze, többek között virágmézet, akácmézet, hársmézet, repcemézet. A kóstolás után May Gábor prezentációval egybekötött előadást tartott, melynek során érdekes információkhoz juthattunk a méhészetről és a méztermelésről.

               

Mivel az egészséges életmód nemcsak az étkezés, hanem a testedzés minőségével is szorosan összefügg, ezen a napon fogadtuk a több mint egy évszázados múltra visszatekintő Szigetvári Birkózó Egyesület tagjait, akik látványos bemutatót tartottak és sportolni vágyó gyerekeket toboroztak. Mivel húsznál is többen nyújtották be jelentkezésüket, most az egyesület vezetésével együtt keressük a megoldást a birkózó edzések helyi megvalósítására.

Bízunk benne, hogy ez a nap is hozzájárult ahhoz, hogy tanítványaink tudatosabban étkezzenek és éljenek az egészségük védelme érdekében.