Rendezvények Sumonyban

Sumony Önkormányzata a Csorba Győző Megyei Könyvtárral együttműködésben szervezte 2018-ban az Idősek Napja alkalmából rendezett ünnepséget.

Orsós József polgármester köszöntötte az időseket, majd Kaczor Ferenc táncdalénekes lépett fel egy 40 perces műsorral. Ezt követően Varga Zsolt rendőr őrnagy, szentlőrinci őrsparancsnok tartott előadást az időseknek az ünnepek közeledtével gyakoribb bűncselekményekről, és felhívta a figyelmet, hogy mire vigyázzanak legjobban. Különösen az egyedülállókat kérte, hogy lehetőleg ne engedjenek be idegeneket, és semmiképp ne hagyják magukra a lakásban az idegent, ne árulják el senkinek, hol tartjak a pénzüket!

               

Csaknem 80 fő szépkorú fogadta el a meghívást és vett részt az ünnepségen, ahol a műsorok után frissensültekkel, vegyes körettel, savanyúsággal és egy szelet csokitortával, üdítővel, fehér és vörös borokkal, valamint sörrel vendégeltük meg az ünnepelteket! Az estebéd után élőzenés táncos mulatság vette kezdetét, az élőzenét Stop Zoltán zenész biztosította. Nagyon jókedvűek, vidámak, felszabadultak voltak az idősek, az este 11-ig tartó összejövetelről sok pozitív visszajelzést is kaptunk.

2018. december 4-én Sumony Önkormányzata ismét a Csorba Győző Megyei Könyvtárral közösen rendezte a Mikulás napi vendégséget. Ezt a rendezvényt is a Orsós József polgármester nyitotta meg, köszöntötte a gyerekeket, a szülőket és a nagyszülőket. Ezt követően az EccPecc zenés társulat zenés gyerekműsort adott elő. A műsoruk végén érkezett a télapó a gyermekek nagy ajándékcsomagokat osztott.