Stadionok LAFARGE cementből

A LafargeHolcim Csoport globálisan és Magyarországon is tevékenyen hozzájárul a nemzeti sportinfrastruktúra fejlesztéséhez. Az oroszországi futball-világbajnokság stadionjai mellett a hazai arénák építkezésénél is kulcsszerephez jutott.

A LafargeHolcim Csoport a nemrégiben lezajlott oroszországi futball-világbajnokság nyolc stadionja (Moszkva, Kazany, Jekatyerinburg, Nyiznyij Novgorod, Volgográd, Szamarra, Rosztov) mellett a magyar sportinfrastruktúra fejlesztéséhez is aktívan hozzájárul.

A LAFARGE Királyegyházai Cementgyára az elmúlt években közel 70.000 tonna cementet szállított négy hazai aréna, a székesfehérvári Sóstói Stadion, a békéscsabai Előre 1912 stadionja, a szombathelyi Haladás Stadion, és végül, de nem utolsó sorban a várhatóan 2018 őszén átadásra kerülő Puskás Ferenc Stadion építkezéséhez.

A szűk határidőkre épülő nagy infrastrukturális projektek mindig nagy kihívást jelentenek. A LafargeHolcim Csoport vezető globális építőanyag-vállalatként Magyarországon is képes megfelelni ezeknek az igényeknek. A Királyegyházai Cementgyár innovatív gyártási technológiája lehetővé teszi a folyamatosan magas minőségű cementbeszállítást minden kiemelt építési projekthez. Büszkék vagyunk arra, hogy preferált partnere lehetünk a magyar sportélet megújítását célzó infrastrukturális beruházásoknak, ezzel is hozzájárulva az egészséges életmódhoz, a sport népszerűsítéséhez.” – mondta Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. értékesítési és marketing igazgatója.

A LAFARGE három termékével van jelen a sportlétesítmények építésénél. A több előnyös terméktulajdonságot egyesítő, és zsákos kiszerelésben is kapható CEM III/A 32,5 R-MSR, a vasbeton és feszített vasbeton elemek gyártásánál előnyös CEM II/A-S 42,5 R, és a végszilárdságot gyorsan elérő, így előregyártásra optimális CEM I 42,5 N cementtel.

A három termékkel készült betonmixek sikeresen elégítették ki a projektek általános magas műszaki követelményeit. A már korábban, más építkezéseknél is bizonyított magas nyomószilárdságú és csökkentett hidratációs hőt fejlesztő betonnal elkerülhetővé válnak az esetlegesen keletkező repedések, megnövelve ezzel a magas élettartamot, legyen szó a stadionok építésnél alkalmazott alaplemezekről, betonelemekről, merevítőkről, vagy oszlopokról.