Tanulni jó

A transznacionális projektünk keretében 2018 júniusának utolsó hétvégéjét ismét utazással töltötte Királyegyháza Képviselőtestülete, Beák Laura jegyző, Fata Gáborné, a Közalapítvány elnöke és Grimné Hunyadvári Éva óvodavezetővel együtt. Ezúttal nem egy konkrét települést látogattunk meg, hanem elvonultunk egy olyan szép természeti környezet ölébe, ahol két napig térerőnk sem volt, és egy előző napi viharnak köszönhetően még az internet elérés is akadozott.

 

Mindez nem akadályozott meg minket abban, hogy megvalósítsuk utunk célját, azaz tanulással, önfejlesztéssel töltsük a hétvégét. Külső tréner segítségével igyekeztünk fejleszteni kommunikációs képességeinket és technikánkat, és a gyakorlatok során egyre jobban megismertük önmagunkat, egymást, és a jó társaságnak köszönhetően a komoly tevékenységek közepette gyakran kerültünk vicces helyzetekbe, melyeken jót derülhettünk. A kommunikációfejlesztésen túl belemerültünk a projekt fogalmának boncolgatásába, ismerkedtünk a projektek jellemzőivel, gyakori nehézségeivel és azok áthidalásának lehetőségeivel. Nagy Attila személyében egy sikeres polgármesterrel ismerkedhettünk meg, akitől nagyon sokat tanulhattunk az önkormányzatiság és a település fejlesztésének lehetőségeiről.

 

A szellemi tevékenységet megelőzte egy jó kis fürdés egy siófoki élményfürdőben, ahol arra törekedtem, hogy a csapat lazuljon fel a hétköznapi taposómalomból, hogy a többi időben már tudjunk közösen gondolkodni, együtt tanulni. A tréning helyszínén, Bakonybélben, a csodálatos természeti környezetben nagy sétát tettünk, sokat beszélgettünk. Vasárnap a hazafelé úton beiktattuk a Zirci Apátság és Arborétum meglátogatását, és lazításként megnéztük még Székesfehérváron a romantikus történetű Bory-várat is. Bízom benne, hogy minden útitársam feltöltődve érkezett haza, és újabb lendületet kapott a falunap előtti sok-sok tevékenység elvégzéséhez.