Fociban is erős a cementgyár

A Királyegyházai Cementgyár vezetősége mindig is nagy hangsúlyt fektetett a helyi civil közösségekkel való minél szorosabb együttműködés kialakítására, a közösségek támogatására és a közösségekben való jelenlétre. A gyár dolgozói nem csak önkéntes munkákat vállalnak, hanem aktívan vesznek részt a térségi és a céges sportéletben is, különösen, ha futballozásra van lehetőség.

 

2018-ban már három alkalomról is beszámolhatunk, amikor a LAFARGE Cement Magyarország Kft. focicsapata különböző bajnokságokon ért el szép eredményeket. Április 28-án Királyegyházán, a Királyegyháza Sportegyesület által rendezett Majális Kupán a csoportmérkőzés hat meccsét négy győzelemmel és két döntetlennel zárva első helyezést ért el a Cementgyár csapata. A torna gólkirálya a gyári kantin vezetője, Braun Tamás lett 16 góllal. Érdekesség még, hogy ezen a kupán a legfiatalabb játékos, Varga Ádám volt, az egyik cementgyári dolgozó kisfia, így több szempontból is igen emlékezetes volt a megmérettetés.

 

A Mozdulj Magadért Egyesület által szervezett Sportnapon, május 19-én, szintén Királyegyházán, kispályás fociban harmadik helyezett lett a Királyegyházai Cementgyár csapata.

 

Június elején a Max-Schmidheiny Focikupán, a LafargeHolcim Csoport Európai régiós országai részére szervezett focikupán, nemzetközi terepen is megmérettettek a gyár focistái, és ismét kupagyőztesek lettek. Németországban, Höverben zajlott az 56. Max-Schmidheiny Focikupa, amelyen nyolc csapat mérkőzött meg egymással, és végül első helyezést ért el a LafargeHolcim Közép-Európa Klaszter csapata, melynek tagjai voltak a LAFARGE Cement Magyarország Kft. képviseletében: Kutas Gábor, Tóth Gergely, Tokay Szabolcs, Varga László. A döntő mérkőzést a Holcim dél-németországi csapatával játszották.