Nyugdíjasok a Kopácsi réten

A királyegyházai Nyugdíjas Klub tagjaival 2018. május 24-én Horvátországba indultunk kirándulni. Első állomásunk Eszék volt. Szép környezetbe érkeztünk, magával ragadó látvány volt a Dráva szépsége, a partján álló hatalmas vár maradványaival. részben már felújították, de most is dolgoznak még rajta. Hosszú sétával jártuk be a területet. aki bírta, megmászhatta a vár tetejét, és gyönyörködhetett az elé táruló panorámában.

 

Sok szép temploma van Eszéknek, de sajnos, többnyire zárva találtuk őket, szerencsére volt azért, amit belül is sikerült megtekinteni. A sok gyaloglás után jólesett egy kis fagyizás. a kis pihenő után voltak, akik a piacot derítették fel, és voltak a város egyéb nevezetességeit keresték fel.

 

Eszékről Kopácsra vezetett utunk egy hangulatos kis étterembe, ahol elfogyasztottuk ebédünket, a méltán híres kopácsi halászlét. Nagyon finom volt! Desszertként egy különleges sárgarépás süteményt kaptunk. Az étterem egy hatalmas, a Duna és a Dráva torkolatánál elhelyezkedő tájvédelmi területen van, amely Európa egyik legjelentősebb vizes élőhelye. Mindenütt kis tavak, kisebb faházak láthatók. Különleges növények, virágok, csodálatos madárvilág található itt, 70 féle madarat tartanak nyilván a területen. Nagyon sok a kormorán, amelyről tudjuk, hogy csak élő hallal táplálkozik. Sétahajózáson is részt vettünk, ami szintén nagyon kellemes és szép volt. A tó környékén rengeteg madár, a tóban sokfajta hal van.

 

A táj szépsége lenyűgözött bennünket, mindenki nagyon jól érezte magát. Sajnos, utunk véget ért, és hazaindultunk. Köszönjük ezt a szép napot a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány vezetőjének, Fata Gábornénak. Köszönöm Szabó Zsófiának a sok adminisztrációt és a lelkes ügyintézést!