Fókuszban az egészségvédelem

Egészség- és Munkavédelmi Napokat rendeztek 2018. május 9-24. között a Királyegyházai Cementgyárban, amelyen ez alkalommal a Magyar Autóklub is közreműködött. A LafargeHolcim cégcsoport alapértékeinek megfelelően világszerte egész évben kiemelt figyelmet fordít munkavállalói és partnerei egészség- és munkavédelmi ismereteire, és az ehhez kapcsolódó megelőző tevékenységre. Ezt támogatva minden évben, tavasszal, külön kampány keretében több hetet szentelnek nemcsak az elméleti, hanem a gyakorlati készségek további elmélyítésére.

 

A LafargeHolcim cégcsoport célkitűzése, hogy elérje a Zéró állapotot, avagy a teljes balesetmentességet. Az idei évben megszervezett közel húsz programmal célunk, hogy az egészség- és munkavédelmi kultúrát egy magasabb szintre emeljük és továbbfejlesszük. Az idei programsorozat négy fő téma köré épül, amelyek lefedik egy biztonságos gyár mindennapi tevékenységének fő veszélyforrásait. Ezek a mobil, mozgó gépek és az ezek okozta helyszíni forgalom, a magasban végzett munka, a gyártósorok biztonságos leállításához kapcsolódó energiakizárás folyamata, és a magas kockázattal járó zárt térben végzett munka. Az egyes témák köré bemutatókat, versenyeket és gyakorlati tréningeket szerveztünk. Az egészség jegyében pedig napközi tornát és masszászt is beiktattunk kollégáink napirendjébe.” – számolt be az idei évi programokról Hoffmann Tamás, ügyvezető igazgató.

 

 

A munkavédelmi napokhoz kapcsolódóan a Királyegyházai Cementgyár Együtt a biztonságért egész éves logisztikai programsorozat májusi állomása is csatlakozik, amelyen a Magyar Autóklub is közreműködik. A LAFARGE Cement Magyarország Kft. logisztikai tevékenységének nagyobb része a közúti forgalomban történik, ezért is kiemelten fontos számára, hogy ne csak munkavállalóikat, hanem szállítmányozó partnereiket is képezzék. Az új ismeretek alkalmazásával, idővel készségszintre emelkedő tudás pedig elkerülhetővé teszi a közúti veszélyhelyzeteket, megelőzve a személyi sérülést, anyagi kár keletkezését.

 

A rendezvénysorozat záró napján a Magyar Autóklub munkatársainak bevonásával a defenzív vezetéselmélet és EcoDrive előadások után minden, az aznap a gyárba érkező sofőr is kipróbálhatta az alkoholos befolyásoltság következményeit a részegszemüveg használatával. E mellett átélhette a biztonsági öv szimulátor segítségével egy esetleges baleset körülményeit, illetve gyakorolhatta a biztonságos vezetéshez elengedhetetlen holttér figyelést is.” – tette hozzá Kocsis Mátyás, logisztikai vezető.

 

A Magyar Autóklub közreműködésével megvalósult programról összefoglaló kisfilm is készült.