Az első idei MAG rendezvény

2018. április 21-én rendeztük meg idei első rendezvényünket, ami egy kerékpártúra volt cementgyárlátogatással egybekötve. Ezen a napon a Pécsi Mensa Klub tagjai is megtiszteltek bennünket.

 

Első utunk a kákicsi falumúzeumhoz vezetett. Itt megnézhettük a kis falu erőfeszítését arra, hogy megpróbálja megmenteni a múlt emlékeit számunkra, majd Sellyén álltunk meg a Kiss Géza Ormánsági Múzeumánál. Itt még többet megtudhattunk az itt élő emberek múltjáról, életéről. Mindkét helyen igen élvezetes és részletes tárlatvezetésben volt részünk, amit külön köszönök is.

 

A visszaút előtt még pihenésképpen beültünk egy pizzériába csipegetni egy kis ebédet. Majd jöhetett a tekerés hazafelé. Egy kis pihenő után meglátogattuk a cementgyárat. Ott sok mindent megtudhattunk a gyár életéről, múltjáról és jövőképéről egyaránt. Köszönet Horváth Zsoltnak és Szücs Istvánnak az igen részletes tájékoztatásért.

 

               

 

A nap befejezése egy jó kis bográcsozással zárult, ami mindenkinek nagyon ízlett. Úgy érzem, megint egy sikeres napot tudhatunk magunk mögött.

 

Köszönet a polgárőreinknek, amiért ismét mellettünk voltak és vigyáztak a biztonságunkra, és a Közalapítványnak az anyagi támogatásért.