Szebbé tesszük a karácsonyt

Az adventi ünnepvárás során igyekeztünk minél jobban bevonni a gyerekeket a tevékenységekbe, hogy ne csak kívülállóként, ajándékvárásról szóljon ez az időszak. Megmutattuk nekik, hogy bizony a gyerekek, még a legkisebbek is hozzájárulhatnak a maguk módján az ünnepi készülődéshez.

 

Advent utolsó hetében már abban is próbáltunk segédkezni, hogy a kisgyermekek is tudják megajándékozni – lehetőleg saját készítésű apróságokkal – családtagjaikat. Ennek érdekében 2017. december 18-án osztályonként készülődtünk az utolsó tanítási napra tervezett karácsonyi vásárra. Természetesen a szülők is segítségünkre voltak, ki fenyőágat, ki fakarikát, ki előre kivágott hungarocell- vagy faformát vagy egyéb alapanyagot küldött további megmunkálás céljából. Mi pedig nekiálltunk, és fiúk-lányok, tanárok és diákok együtt szabtunk, varrtunk, vágtunk, ragasztottunk, és szebbnél szebb dísznek vagy ajándéknak való tárgyak kerültek ki a kezeink közül. Ezeket az osztálykeretben készített darabokat pénteken, az utolsó tanítási nap reggelén jelképes összegekért megvásárolhatják majd a gyerekek, a bevétel pedig az osztálykasszákat fogja gazdagítani, hogy majd újra a gyerekek javára szolgáljon.

A kora délutáni órákban még egy nagy általános karácsonyi játszóházat is tartottunk, melynek célja az volt, hogy az ott elkészített kis szépségeket azonnal hazavihessék a gyerekek. Nagyon jó volt látni, hogy mindenki ügyeskedett, próbálkozott a tanító nénik, tanárok és tanárnők utasításait követve, a legpontosabban hajtogatni, vágni, ragasztani, hogy aztán a saját kezűleg készített ajándékot majd átadhassák a fa alatt a szeretteiknek. Köszönjük a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriumának, hogy támogatták az alapanyagok megvásárlását!