Készülünk az ünnepre

A Királyegyházai Kultúrházban megrendezett adventi kézműves délelőtt idején került sor az adventi koszorú elkészítésére is, melyet mindannyiunk örömére a kultúrház előtt helyeztek el a szorgos kezek. Az adventi koszorú mellé került a mindenki karácsonyfája, mely sötétedés után varázslatos fényekkel teszi szebbé kis falunkat.

 

Lapzártakor még gőzerővel folynak a próbák az ünnepi műsorokra, hiszen az idén három helyszínen is szeretnének karácsonyt köszönteni a Királyegyházai Általános Iskola tanulói. 2017. december 19-én, kedden Szentdénesen, 20-án, szerdán Sumonyban, 21-én, csütörtökön pedig Királyegyházán lépnek a Kultúrház színpadára az ünnepi műsorokkal a királyegyházai iskolások. A tanító nénik igyekeztek úgy szervezni a fellépőket, hogy lehetőleg mindenhol a helyi gyerekek szerepeljenek, ezzel természetesen a kedves Szülőknek is szeretnénk örömet szerezni. 

 

A műsorban a versek, énekek mellett helyet kap a zeneszó is, jó alkalmat nyújtva a Szentlőrinci Alapfokú Művészeti Iskolás tanítványainknak, hogy megmutathassák tehetségüket és az elsajátított tudásukat. A Királyegyházai Iskola tanulóinak már évek óta nem kell utazgatniuk, ha zenét szeretnének tanulni, hiszen a Szentlőrinci AMI-val való együttműködésünk keretében, Szeiler Viktória és Felnagy József zenetanárok helyben, a délutáni idősávban tartják óráikat, melyek keretében szolfézst és fúvós zenét is oktatnak.

 

A királyegyházai műsorban még a Lev Tolsztoj által feldolgozott népmese, a Panov apó karácsonya című mese dramatizált változatát is eljátsszák a gyerekek. Erre különösen sokat kell próbálni, hiszen nemcsak a szöveget kell megtanulni és előadni, de mozgással, díszletekkel, zenével, énekszóval is színesítik a darabot.

Köszönjük Mindenkinek, aki nemcsak magára gondol, hanem tesz azért, hogy mindannyiunk számára kicsit szebb legyen az ünnepvárás!