Adventi kézműveskedés

Advent idején egyik kedves hagyományunk, hogy a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriumának támogatásával a Kultúrházban, mint kézműves műhelyben, közösen készíthetjük el az otthonok díszítésére alkalmas kis koszorúkat, az asztalra vagy ajtóra illó dekorációkat.

 

2017. december 2-án, advent első vasárnapját megelőző szombaton jöttünk össze, hogy a kuratóriumi tagok és segítőik által előre beszerzett alapanyagokból a helyszínen, ki-ki ízlésének megfelelően alkothasson. Különösen szép élmény a közös munkálkodás során, hogy ebben a programban kortól és nemtől függetlenül, bárki megjelenhet, ezúttal is eljöttek a Nyugdíjas Klub tagjai, gyerekek, fiatal és idősebb felnőttek, lányok, asszonyok, fiúk és lányok egyaránt. Azon kívül, hogy elleshetünk, eltanulhatunk egymástól praktikus technikákat az egyéni dekorációk elkészítésére, jó alkalom ez a kellemes délelőtt a rég elmaradt beszélgetések pótlására, a közös élmények felidézésre, illetve újabb tervek születésére. Nagyon jó volt látni, ahogy segítőkészen és szívélyesen fordult egymáshoz itt mindenki, az embernek az az érzése támadt, jó lenne ezt a mentalitást elterjeszteni tágabb körökben is.

 

A barátságos, ünnepre készülős hangulatot tovább fokozta az a gondoskodás, amellyel a Kuratórium tagjai a vendégekre készültek, hiszen nemcsak üdítővel, meleg teával, de finom kaláccsal is kínáltak minket, aminek főleg a gyerekek örültek nagyon.

 

Bízunk benne, hogy a délelőtt eredményeként sok-sok otthonba került a szorgalmas kezek által készített karácsonyi hangulatot megelőlegező feldíszített fenyőág, csillogó toboz vagy egyéb apróság, amire tekintve a lelkünket is alaposabban készíthetjük fel az ünnep közeledtére.