Somorján jártunk

Meghívást kaptunk a felvidéki Somorja Tejfalu városrészétől 2017. október 7-re egy labdarúgó tornára. Örömmel vettük a szíves invitálást.

Polgármester Úr, a Képviselőtestület és a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriumának támogatásával október 6-án délután elindulhatott kis csapatunk Szlovákiába. Vendéglátóink szívélyesen fogadtak bennünket. A szállás elfoglalása után finom vacsora és baráti beszélgetés következett. Hamar találtunk közös témát. Falunkról és sportegyesületünkről, és az együttműködés lehetőségeiről beszélgettünk. Nagyon jó hangulatban zártuk az első napot.

Október 7-én egy kiadós reggeli után elindultunk a torna színhelyére. Gyülekeztek a csapatok. Ez idő alatt volt lehetőségem egy rövid városnézésre. Nagy József, a torna szervezője kalauzolt körbe. Megtekinthettem a város sportlétesítményeit, és jártam az ipari parkban is. Közben rengeteg információt kaptam a város működéséről, civil szervezeteiről, sportegyesületeiről, illetve ezek támogatási rendszeréről.   A hivatalos megnyitó és köszöntők után következett a sorsolás és a lebonyolítási szabályok ismertetése. Csoportelsőként zártuk a selejtező kört, így a helyosztó mérkőzések következtek számunkra. Sajnos, az elsőn egy góllal kikaptunk. A harmadik helyért folyó küzdelemre nagyon odafigyeltünk. Meg is lett az eredménye, a bronzérem. A meccsek alatt kísérőink, Tóth Józsefné Pénzes Ildikó, Tóthné Dukits Erika és Kövy Evelin pedig hozzáfogtak az ebéd elkészítéséhez. Finom pincepörkölt készült, mellyel beneveztünk a főzőversenybe is.  Az eredményhirdetésre délután 15 órakor került sor. Büszkén vettem át a csapatnak a harmadik helyért járó serleget.

Jóleső érzés volt, hogy vendéglátóink meghívtak bennünket a jövő évi tornára is. Természetesen én is meghívtam őket a már évek óta Királyegyházán megrendezésre kerülő Majális Kupára. Tartalmas napot zártunk. Barátságok szövődtek, melyek a későbbiekben lehetőséget adnak majd falunk más civil szervezeteinek is együttműködés kialakítására. Köszönöm Polgármester Úrnak, a Képviselőtestületnek és a Közalapítvány Kuratóriumának, hogy élhettünk ezzel a lehetőséggel.