Kihívás napja

2017-ben országosan május 31-én volt a Kihívás napja. Több-kevesebb sikerrel egyesületünk is megszervezte ezt a mozgásra, sportolásra serkentő rendezvényt kis falunkban.

A reggel egy-két ügyességi feladattal kezdődött az iskolások számára. Majd a délelőtt nagy része óvodai programokkal folytatódott. Volt ott futás az ovi körül, akadálypálya, kötélhúzás, zenés torna, és még foci is. Külön dicséret illeti az ovisokat és az ott dolgozókat, hiszen egytől-egyig részt vettek az eseményeken. A programok közben, míg pihentek a kicsik, a nyugdíjas klub tagjai is mozogtak egyet, a nekik szóló tornát Hollósi Tünde vezényelt le. Az önkormányzat dolgozói pedig zumbáztak, Vincze Betti vezetésével, aki a nap folyamán még kétszer megismételte ezt, a diákok és a falu lakói számára is. A délután az iskolásoké volt. Megpróbáltunk minél több lehetőséget biztosítani a mozgásra. Így: fociztunk, kosaraztunk, röplabdáztunk, floorballoztunk, pingpongoztunk.

       

Még egy tanár-diák focit is sikerült összehozni, amit a diákok nyertek, jutalmuk két üveg kölyökpezsgő volt, amit nagy örömmel fogyasztottak el. Ezúton is gratulálok nekik. A késő délután folyamán a falu lakói mozoghattak egy kicsit. Kézilabdáztunk, kerékpároztunk, fociztunk, amit úgy kellett már megszakítani, mert jöhetett a megérdemelt szalonnasütés. Amíg a csapat egyik fele sütötte a szalonnáját, a másik fele, míg ekkor is labdázott. Számomra úgy tűnt, jól érezték magukat a résztvevők és máskor is részt vennének hasonló programon. A nap folyamán azok, akik sok programon vettek részt, értékesebb ajándékokat is kaptak. Volt, aki pólót, labdát, vagy akár belépőt a pécsi állatkertbe, ahová június 27-én mennek a Közalapítvány buszával.

Köszönöm mindenkinek, aki segített a programok szervezésében. Köszönet az anyagi támogatásért a Közalapítványnak és az Önkormányzatnak.